Na Brdu pri Kranju so se na posvetu sestali predstavniki prvoligaških klubov in Nogometne zveze Slovenije, ki so se na dvo in pol urnem sestanku dotaknili različnih področij prvoligaškega tekmovanja.


Kot so zapisali na spletni strani krovne nogometne zveze, so v prvem delu posveta predstavniki NZS predstavili teme s področja medijskega in marketinškega razvoja Prve lige Telekom Slovenije, beseda pa je tekla o televizijskih prenosih, sponzorstvih in oglaševanju ter odnosih z javnostmi. Udeleženci posveta so se pogovarjali tudi o tekmovalnem koledarju za tekočo sezono, beseda pa je nanesla tudi že na prihodnjo sezono. Predlog koledarja za sezono 2014/15 je trenutno še v usklajevanju, prvotni predlog pa predvideva začetek naslednjega prvenstva v sredini julija.

Po predstavitvi teme o socialnem dialogu na nacionalni ravni ter spremembah in dopolnitvah Pravilnika o registraciji in statusu igralcev, so udeleženci posveta govorili tudi o trenutnem predlogu enotne pogodbe in omejitvah, ki jih le-ta vsebuje. Predstavniki klubov in NZS so se dotaknili tudi teme o licenciranju nogometnih klubov, zaključek pa je bil namenjen finančnim temam – o centraliziranem trženju Prve lige Telekom Slovenije, solidarnostnih sredstvih UEFA za delo z mladimi ter sofinanciranju revizij finančnega poslovanja za poslovno leto 2012.

Predstavniki klubov in NZS so ob zaključku posveta enotno sklenili, da je napredek na različnih področjih opazen, obenem pa veseli tudi dejstvo, da se že kažejo pozitivni učinki pri gledanosti televizijskih prenosov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…