Prvoligaški nogomet se v končnici letošnje sezone vrača v soboško Fazanerijo. Da, prav ste prebrali. Čeprav se Mura še bori za preboj med drugoligaše, bo Murska Sobota sredi maja gostila eno od tekem 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije.


V prekmursko prestolnico prihaja Maribor, a brez skrbi, vijoličasti Ljudskega vrta ne bo zamenjali za prav tako kultno Fazanerijo, saj bodo Štajerci v Murski Soboti zaigrali v vlogi gostujočega moštva. Zadnje ‘domače’ prvoligaško srečanje pred selitvijo med drugoligaše bodo na prekmurski zelenici kot gostitelji odigrali Radomljani.

Kot je znano že nekaj časa, bodo v Športnem parku Domžale že čez nekaj dni pričeli z obnovo osrednjega igrišča, ki zaradi dotrajanosti potrebuje precej popravkov. Tako bodo Domžalčani že v petek proti Rudarju odigrali zadnjo tekmo na svoji zelenici, nato pa bodo Gorico in Celje gostili na Ptuju.

Radomljani, ki so s petkovim porazom že dokončno zapečatili svojo usodo, se bodo s Celjani in Koprčani udarili v domačih Radomljah, dvoboj z bodočim državnim prvakom pa bo tudi zaradi gostujočih pristašev in zahtevnejše organizacije tekme odigran v Murski Soboti, kar so potrdili tudi v taboru zadnjeuvrščenega prvoligaša.

Prekmurci bodo tako lahko po štirih letih prvoligaški nogomet vnovič spremljali na svojih tleh, za zgolj več kot eno srečanje pa bodo morali počakati vsaj še eno leto, saj si tako Mura kot Nafta že letos želita prebiti med drugoligaše, nato pa ‘nekega dne’ tudi med najboljše klube v državi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…