Nogometaši prvoligaških klubov so šele pred kratkim odšli na zasluženi odmor, saj je bila zadnja tekma jesenskega dela sezone odigrana pred dvema tednoma. Kljub temu, da se je zimski odmor za nekatere nogometaše šele dobro začel in prvoligaških preizkušenj predvidoma ne bo vse do začetka marca, pa se večina tudi med odmorom že pripravlja na začetek priprav za spomladanski del sezone.


Vsi prvoligaši bodo priprave na spomladanski del sezone začeli v prvi polovici januarja, prvi pa bo svoje varovance pozdravil trener vijoličastih, Ante Šimundža. Mariborčani, ki se bodo zbrali že tretji dan novega leta, bodo imeli med vsemi moštvi najmanj časa za bazni del priprav, saj jih že 20. februarja čaka prvi obračun šestnajstine finala Evropske lige, v katerem se bodo pred domačimi gledalci pomerili s špansko Sevillo.  Zgodnji začetek priprav je zato razumljiv, nogometaši pa bodo zaradi uvrstitve v spomladanski del evropskih tekmovanj, tudi skrajšan dopust sprejeli brez večjega negodovanja.

Ostali prvoligaši bodo s pripravami na nadaljevanje sezone začeli malce kasneje, večina se jih bo zbrala v drugem tednu meseca in sicer med 6. in 13. januarjem, čeprav nekateri trenerji še niso sporočili točnih terminov začetka. Kot zadnji se bodo predvidoma zbrali Primorci, italijanska trenerja koprskega in novogoriškega prvoligaša bosta svoje varovance zbrala 14. oziroma 15. januarja.

KLUB PREDVIDEN ZAČETEK PRIPRAV
Triglav Kranj začetek januarja
Krka Novo Mesto med 6. in 13. januarjem
Celje 9. januarja
Domžale 13. januarja
Olimpija Ljubljana 10. januarja
Rudar Velenje med 6. in 13. januarjem
Gorica 15. januarja
Zavrč okrog 13. januarja
Luka Koper 14. januarja
Maribor 3. januarja
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …