Jutri zvečer se bodo nogometaši Olimpije in Maribora udarili še v drugem večnem derbiju letošnje sezone. Prvi se je jeseni končal brez zmagovalca, gledalci pa so zagotovo prišli na svoj račun, saj so uživali v odlični nogometni predstavi in videli kar šest zadetkov. A pred jutrišnjim obračunom se ozrimo še nekoliko v preteklost.


Mariborčani in Ljubljančani so prvi medsebojni obračun v samostojni Sloveniji odigrali 16. oktobra 1991, ko sta se tekmeca udarila v Ljudskem vrtu. Po poročanju Tadeja Goloba, novinarja nacionalne televizije, si je obračun, na katerem je pravico delil avstrijski sodnik Happel, ogledalo pet tisoč gledalcev, ti pa so videli tri zadetke. V 20. minuti je domačega vratarja Mladena Dabanovića, kasneje tudi reprezentanta, s strelom z desnega roba kazenskega prostora presenetil Stanko Pepelnak, ki je vijolicam zabil edini zadetek v polsezoni, ki jo je v sklopu državnega prvenstva preživel v dresu Olimpije, saj se je pozimi preselil na Kodeljevo. A Štajerci se niso predali in v drugem polčasu izid uspeli preobrniti. V 56. minuti je z lepim udarcem izenačil kapetan Igor Poznič. Mariborčani so do zmage prišli v 86. minuti, ko je po podaji iz kota lastno mrežo zatresel Ivo Šeparović, a so zadetek pripisali Pozniču, ki je v krstni prvoligaški sezoni dosegel 27 zadetkov, s čimer je zaostal zgolj za Zoranom Ubavićem, ki je v dresu Olimpije dosegel še dva zadetka več.

Poznič je sicer v dresu Maribora skupno dosegel kar 88 zadetkov, s čimer si 47-letni nekdanji nogometaš še vedno lasti šesto mesto na klubski lestvici strelcev. Pred njim so zgolj Ante Šimundža, Mladen Kranjc, Kliton Bozgo, Branko Horjak in Marcos Tavares, vsi so v vijoličastem dresu dosegli trimestno število zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…