Čeprav se je prvoligaško dogajanje s sobotnimi tekmami 36. kroga zaključilo, dogajanje na klubski ravni še ni zaključeno, niti na prvoligaškem nivoju ne. Zavrčane namreč čaka še bitka za obstanek, po tem ko so v zadnjem krogu izgubili odločilno srečanje za izognitev dodatnim kvalifikacijam.


Zavrčani, ki so državno prvenstvo sklenili z desetimi tekmami brez zmage, se bodo za obstanek v prvoligaški druščini udarili s sosedi iz Kidričevega. Če je četa trenerja Slavka Matića v zadnjih tednih zaman čakala na zmage, so slednje kot po tekočem traku nizali nogometaši Aluminija. Kidričani so se z odlično serijo štirinajstih tekem brez poraza prebili vse do drugega mesta. Rdeče-beli so v enajstih tekmah nadaljevanja sezone vknjižili kar osem zmag, spomladi pa so zabili kar 35 zadetkov. Podatek je še toliko bolj fascinanten ob dejstvu, da je trener Bojan Špehonja, ki je Kidričane prevzel dober teden pred nadaljevanjem sezone, v člansko zasedbo postopoma vključeval lepo število mladinskih upov.

Nekaj časa se je sicer špekuliralo, da Kidričani ne bodo krenili v boj za prvoligaško vstopnico, a se bo to vseeno zgodilo. Prva tekma dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL bo na sporedu v nedeljo, ob 20. uri, ko se bosta sosedska kluba pomerila v završkem Športnem parku, povratni dvoboj pa bo odigran v četrtek, obračun v Kidričevem se bo pričel ob 17. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…