Pri Olimpiji so včeraj predstavili 17-letnega Žana Medveda, nekdanjega člana Maribora in Aluminija, le nekaj ur za zmaji pa so podpis poklicne pogodbe z mladim nogometašem obelodanili tudi na severu Primorske.


Goričani so se za triletno sodelovanje dogovorili z otrokom kluba Rokom Bužinelom. Gre za 19-letnega igralca sredine igrišča, člana mladinskih reprezentančnih selekcij, ki je bil eden od junakov lanskoletnega slavja reprezentance do 18 let na turnirju Valentina Granatkina v ruskem St. Petersburgu. Bužinel, ki sicer prihaja iz znane briške vinarsko-gostinske družine, na debi v prvoligaški konkurenci še čaka, je pa v letošnji sezoni dvakrat že sedel na klopi Srebrničeve čete, nazadnje pred dobrim tednom, v tekmi s Krškim.

“Nadaljujemo znotraj zastavljene vizije, to je poudarek na mladih, doma vzgojenih fantih. Dokaz tega je preteklost in tako bo tudi v prihodnosti. Z Rokom sem se že pogovarjal in mu povedal, da od njega pričakujem profesionalen odnos do nogometa in zagnanost, ki jo je kazal do sedaj. Kot predsednik si želim predvsem iskreno pripadnost in odnos do klubskih barv. Vse ostalo zaupam in prepuščam trenerjem, ki imajo moje polno zaupanje,” je o novem nogometašu s poklicno pogodbo dejal goriški predsednik Hari Arčon.

Bužinel bo na hrbtu nosil številko 18, od podpisu pogodbe pa je dejal: “Klubu sem zelo hvaležen za zaupanje. Zavedam se, da gre za veliko odgovornost, vseeno pa sem ponosen, da sem dobil priložnost. Dal bom vse od sebe, da bom klubu pomagal do dobrih rezultatov.”

My passion! 🙌🏽☺️👍🏼 #ndgorica

A post shared by Bužinel Rok (@buzinelrok) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…