Vijoličasti po veliki točki s Chelseajem danes gostujejo na Dolenjskem. Mariborčani in Novomeščani se bodo v dobrem mesecu pomerili kar trikrat, po današnji ligaški tekmi, bodo sredi novembra in v začetku decembra odigrali še četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije. Štajerci si novih spodrsljajev do konca jesenskega dela sezone ne smejo več privoščiti, saj bi lahko za vodilnimi Domžalčani pred spomladanskim delom sezone, ko vijolice že tradicionalno ne blestijo, pridelali težko usoden zaostanek. Štajerci tako v en glas poudarjajo, da bo pristop s tekme s Chelseajem služil tudi v zaključku jesenskega dela sezone.


“Točka je dala dodatne energije za domače prvenstvo, ne pa za Sporting in Schlake. Pristop moramo prenesti na prvenstvene tekme, saj so te naša prioreteta. Domžale imajo že devet točk prednosti in če ne bomo zbrani, ne bo dobro. Pusti, sam bi zamenjal vse točke v Ligi prvakov za naslov državnih prvakov, saj bi s tem v naslednji sezoni znova igrali v Ligi prvakov. To je pomembno! Živimo od domače lige, ne pa od Lige prvakov. Resda ta polni proračun, a to so stvari kluba, ne pa igralcev. Samozavestni smo pred vsako tekmo, to dokazujemo že tri leta, ampak očitno je težava v nekaterih glavah,” je že v sredo po tekmi in remiju z Londončani razlagal Agim Ibraimi, ki pa je za današnji obračun še vprašljiv. Strelec prekrasnega zadetka, s katerim kandidira tudi za zadetek kroga, je namreč proti modrim stisnil zobe in zaigral še bolan, zato se je dan po tekmi znova odpravil na pregled pljuč. O današnjem nastopu bo tako odločila zdravstvena služba vijoličastih. Z Ibraimijem se strinja tudi Jasmin Handanović, ob Makedoncu eden od dveh osrednjih junakov sredinega večera. Izkušeni Ljubljančan v vratih vijolic poudarja, da mora biti tekma s Chelseajem vodilo za tekme v zaključku jesenskega dela: “V četrtek smo se v slačilnici še pogovarjali o tem, kar je bilo. Potem pa se preusmerili na nove ligaške obveznosti. Igra, način, s katerim smo prišli do velike točke, morata pomeniti prelomnico za naprej. Tudi brez doseženega rezultata kot nagrade za prikazano bi morali preklopiti na domače prvenstvo. Prihaja Krka, osredotočeni smo le na to tekmo. Formo bomo naravnali na uspešen finiš sezone, vse preostale tekme želimo oddelati, kot se spodobi. Začenjamo v nedeljo.”

Mariborčani so v lanski sezoni dobili vse štiri medsebojne obračune, o premoči vijolic dovolj pove podatek o gol razliki, ki znaša kar 15:1 v korist Štajercev. Prvi obračun v letošnji sezoni so v Ljudskem vrtu z 2:0 dobili Mariborčani, oba zadetka je dosegel Luka Zahović, ki pa na Portovalu ne bo smel zaigrati, saj bo danes odslužil prvo od treh tekem prepovedi igranja. Pri domačih bo manjkal Josip Fuček, ki je na tekmi s Koprom prejel četrti rumeni karton v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…