Z včerajšnjim obračunom Domžal in Kopra, ki so ga s 3:0 dobili prvi, se je končalo še zadnje dejanje 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V soboto in nedeljo bodo odigrane tekme 34. kroga, ki bi že lahko potrdil novega/starega državnega prvaka.


Mariborčani bodo v Ljudskem vrtu gostili Domžalčane, ki jih v letošnji sezoni še niso uspeli premagati. Medtem ko bodo Domžalčani v štajerski prestolnici z izjemo poškodovanih nogometašev nastopili v popolni zasedbi, bo domači strateg Ante Šimundža pri sestavi začetne enajsterice moral upoštevati dejstvo, da Aleš Mertelj zaradi sedmih rumenih kartonov nima pravice nastopa. Pomembna tekma bo odigrana tudi v ljubljanskih Stožicah, kjer bodo gostovali Celjani. V prestolnici bi že lahko padla odločitev o potnikih v evropska tekmovanja, Ljubljančani pa bi se z morebitno zmago morda lahko vključili tudi v boj za drugo mesto. Glede na to, da Celjane v sredo čaka pokalni finale, gre pričakovati, da bo Simon Rožman posegel po kakšni spremembi v začetni enajsterici, zagotovo pa ne bo zaigral v soboto pordečeli Ramon Soria.

Pomembna obračuna z vidika boja za obstanek med prvoligaši, bosta odigrana v Velenju in Kopru. Na Bonifiki bodo Novomeščani zaigrali brez pomoči Denisa Mojstrovića in Damirja Rašića, ki mora odslužiti drugo od treh tekme prepovedi igranja. Gorica bo v Velenju zaigrala brez Matije Široka in Dina Martinovića, oba sta v tekmi z Olimpijo izpolnila kvoto štirih rumenih opozoril. Oslabljeni bodo tudi knapi, Denisu Klinarju se bo na tribuni tokrat pridružil Klemen Bolha.

Radomljani, ki se počasi že poslavljajo od prvoligaške druščine, bodo v nedeljo v Domžalah gostili Zavrč. Trener Dejan Djuranović bo pogrešal tri nogometaše, Goran Vuk in Rok Jazbec počivata zaradi štirih rumenih kartonov, Marko Perković mora počivati zaradi izključitve v Celju.

34krog

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…