Ljubljančani se po vrnitvi reprezentantov – barve Olimpije je v reprezentančnih selekcijah zastopala kar sedmerica zmajev – že pripravljajo na sobotno gostovanje na novomeškem Portovalu, s katerim zeleno-beli nimajo najboljših izkušenj, saj so v dolenjski prestolnici v petih tekmah doživeli kar tri poraze, slavili pa zgolj enkrat.


“Dnevi, ki prihajajo, bodo popolnoma v znamenju priprav na gostovanje v Novem mestu. Pred nami je zelo zahteven cikel tekem, ki bi že lahko bile odločilne v boju za najvišja mesta. Ko se nam priključijo reprezentanti, bomo začeli s taktično pripravo na naslednjega nasprotnika, ki je vse prej kot naiven. Ne nazadnje so nogometaši Krke z nekaterimi odmevnimi zmagami v letošnji sezoni pokazali, da so ekipa z značajem. Ne glede na rezultat nikoli ne odnehajo. Naša glavna naloga bo, da od samega začetka tekmecu vsilimo svoj ritem igre. Če nam to uspe, bo pot do zmage bistveno lažja,” pred sobotnim gostovanjem v Novem mestu pravi ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki bo na Dolenjskem pogrešal enega od stebrov obrambne vrste, saj Nemanja Mitrović nima pravice nastopa. Kot je že znano, pa zmajem v zaključku sezone ne bo smel pomagati niti Danko Lazović, saj Fifina komisija za status nogometašev ni ugodila prošnji Ljubljančanov.

Vodstvo ljubljanskega kluba pa je medtem nadaljevalo z nizom podpisov pogodb z mladimi nogometaši. Triletno profesionalno pogodbo je sklenil šele petnajstletni Lan Gojak. “Izpolnil sem svoje otroške sanje. Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, na meni pa je, da to zaupanje upravičim. Pravo trdo delo se zame tu šele začenja, moja velika želja pa je, da bi bil čim prej priključen k članski ekipi Olimpije,” je dejal tudi član reprezentance do šestnajst let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…