[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=782]

Koper je še tretjič v sezoni premagal Gorico ter tako prestavil slavje Mariborčanov za vsaj tri dni. Primorski obračun ni upravičil slovesa derbija. Tekma je bila zelo trda, z malo priložnostmi, ne prav privlačna za gledalce, a na koncu štejejo le točke, ki jih tokrat zasluženo domov nesejo kanarčki. V obeh začetnih enajstericah je bilo kar nekaj sprememb. Pri domačnih se je po odsluženi kazni v enajsterico vrnil Lapadula, prav zaradi kazni je manjkal Favalli, priložnost od prve minute pa sta tokrat dobila tudi Vicete in Enow. Trener gostov Vanoli pa je zaradi poškodb pogrešal najboljšega strelca ekipe Galešića, v zadnjem času zelo vročega Palčiča, Čovila pa ni bilo zaradi kartonov. Tako sta priložnost od prve minute dobila Gregorič in mladi Štulac.


Tekmo so s polpriložnostjo začeli Goričani. Po kotu je z glavo čez gol gostov meril Jogan. Nato je sledilo obdobje brez večjih priložnosti. Koprčani so imeli manjšo pobudo, a do resnejših priložnosti niso prišli. Nekajkrat je iz razdalje zapretil kapetan Guberac, a njegovi streli niso bili kaj prida nevarni. Bolj nevarni so bili Koprčani iz prekinitev, a so bili tokrat domačini bolj zbrani, kot na prejšnji tekmi v Velenju. Lepšo priložnost so imeli Goričani v 27. minuti, ko je Simčič prehitro stekel iz vrat ter po dolgi podaji Code zgrešil žogo, Lapadula pa je z roba kazenskega prostora meril mimo gola. Odločilen trenutek srečanja se je zgodil v 30. minuti, ko je zadel Lotrič. Guberac je lepo zaposlil Štromajerja, ta je s peto še lepše podal do Lotriča, ki je z desne strani kazenskega prostora zadel v bližnji kot domačih vrat, in kot se je izkazalo kasneje, dosegel edini gol na tekmi. Po golu so bili domačini odločni čim prej izenačiti, a so bili Koprčani tudi tokrat v branjenju taktično zelo dovršeni. Goričani pravih idej v napadu niso imeli, precej podaj je bilo okrog kazenskega prostora, pravih priložnosti pa precej manj. Do konca polčasa, je po obratu z roba kazenskega prostora poizkušal Coda, a je vratar Simčič odbil v kot. Pred koncem polčasa pa je poizkušal še Širok, ampak meril mimo gola.

V drugem polčasu so gledalci videli še več branjenja s strani Koprčanov ter še več jalovih napadov Gorice. Priložnosti je bilo iz obeh strani bore malo. Spet so prvi zapretili Goričani, a je strel Finocchia zletel mimo gola. V naslednjih dvajsetih minutah pravih priložnosti ni bilo, Goričani so poizkušali, a so Koprčani odbili vse njihove napade, ki pa roko na srce niso bili prav posebej nevarni. Šele po vstopu drugega napadalca Mastrianija so domačini postali bolj nevarni. Je imel pa po enem izmed protinapadov lepo priložnost Črnigoj, kateri je žogo povlekel iz svoje polovice, a ga je tik pred strelom ulovil Vicente ter žogo izbil v kot. Po drugem protinapadu pa je imel v 70. minuti priložnost Pučko, a je slednji slabo meril in Cordaz ni imel težav z obrambo. Za domačine je imel najlepšo priložnost Mastriani, a je njegov poizkus v 71. minuti z lepo parado zaustavil Simčič. Pred koncem koncem je znova zapretil Širok, ampak spet meril nenatančno. V zaključnih minutah je ob prekinitvah v napad odhitel tudi vratar Cordaz, a so Koprčani odbili vse napade in z borbeno igro prišli do nove zmage.

Goričani so izgubili še drugo tekmo zapored in nadaljevali z neprepričljivimi igrami v spomladanskem delu. Do konca sezone jih čakajo še tri tekme, kaj lahko pa se zgodi, da bi prvenstvo končali tudi za Zavrčem, kar bi bilo zagotovo veliko razočaranje. Sezono lahko rešijo samo z osvojitvijo pokalnega naslova, kar pa bo po tradiciji iz preteklih let, proti Mariboru vse prej kot lahka naloga. Koprčani nadaljujejo s serijo zmag, ta je bila že tretja zaporedna, in imajo po remiju Rudarja v Domžalah dve točki naskoka pred Velenjčani. V današnji tekmi so se spet dokazali kot zelo čvrsta ekipa, ki izkoristi vse svoje priložnosti, tekmecem pa ne pusti zadihati s polnimi pljuči. V naslednjem krogu doma pričakujejo Domžale, za drugo mesto pa zna biti odločilna tekma prav v zadnjem krogu, ko bodo Koprčani na Bonifiki gostili Velenjčane.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…