[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=585]

Primorski derbi ni navdušil, dobrih tisoč gledalcev na tribunah Bonifike pričakovano ni spremljalo najkvalitetnejšega nogometa, saj sta se trenerja Vanoli in Apolloni odločila za taktičen in trd boj. Koprčani so pobudo in žogo prepustili gostom iz Nove Gorice, ki pa tega niso uspeli kronati z zadetkom in dolgo se je zdelo, da se bo obračun končal brez zadetkov. Petnajst minut pred koncem tekme pa so kanarčki izkoristili neprevidnost Cordaza, ki je po mnenju sodnika Vinčića ujel namerno podajo Mastrianija, Koprčani pa so si na ta način prislužili indirektni prosti strel v kazenskem prostoru, po katerem so povedli z zadetkom Štromajerja. Goričani so za izenačenje pokazali premalo, saj so bili brez odsotnega Code v konici napada premalo nevarni.


Uvodne minute niso prinesle najboljšega nogometa, italijanska stratega sta se odločila za taktičen začetek srečanja in dobrih tisoč gledalcev je videlo predvsem veliko prekrškov. Srečanje se je razživelo po prve četrt ure, še pred tem pa je iz prostega strela poizkušal Galešić, ki pa je streljal preko vrat. Koprčani so si v 18. minuti pripravili imenitno priložnost za vodstvo, saj se je Štromajer po predložku Galešića znašel sam pred vratarjem Cordazem, ki pa je odbil poizkus koprskega napadalca. Štromajer je vnovič poizkušal že minuto kasneje, a tokrat meril mimo desne vratnice. V 22. minuti so prvič resneje zapretili tudi gostje, po nevarnem predložku Favallija je bil pred golom za las prekratek Lapadula, v nadaljevanju pa je na desni strani kazenskega prostora do žoge prišel Širok, čigar strel pa je Ivetić blokiral. Igra se je nato znova umirila, Galešićev poizkus iz 30 metrov je v 32. minuti končal v naročju Cordaza, na nasprotni strani igrišča pa je grdo zgrešil Danilevičius. Zadnjih deset minut so Goričani žogo skrili v svojo posest, a so si edini strel pripravili v 40. minuti, ko je iz razdalje neuspešno meril Vetrih, gostje pa so v minuti dodatka iz prostega strela zagrozili preko Halilovića, ki pa je streljal preko gostujočih vrat.

Tudi drugi polčas ni prinesel dobre nogometne predstave, prvi pa so po dveh minutah igre zapretili gostje, a je Simčič uspel ukrotiti zavito podajo Finocchia. Na drugi strani igrišča je dvakrat poizkušal Galešić, a v 56. minuti iz prostega strela streljal v naročje vratarja Cordaza, dobrih deset minut kasneje pa po prodoru slabo zadel žogo in zgrešil okvir vrat. Koprčani so v 75. minuti le prišli do vodstva, Mastriani je po koprski podaji iz avta žogo izbil proti svojemu kazenskemu prostoru, kjer jo je z rokama ujel Cordaz, sodnik Vinčić pa je na začudenje Goričanov pokazal na indirektni prosti strel, po katerem so Koprčani zadeli. Prvi poizkus Galešića iz 15 metrov je gostujoči živi zid odbil, a le do Štromajerja, ki je žogo iz 11 metrov zabil v levi kot goriškega gola. V 81. minuti so imeli gostje lepo priložnost, da izničijo prednost kanarčkov. Prosti strel na sredini igrišča je izvedel Vetrih, na črti kazenskega prostora je Modolo z glavo podaljšal do rezervista Mastrianija, ki pa z glavo iz 5 metrov ni uspel matirati vratarja Simčiča. Mastriani je sprožil tudi v zadnji minuti rednega dela tekme, v kazenskem prostoru pa je nogo podstavil Šme in žogo preusmeril v kot, po katerem pa je žoga končala v naročju domačega čuvaja mreže Simčiča. Izid se v skoraj šestih minutah podaljška ni več spremenil, tri točke pa so še na tretjem medsebojnem obračunu Kopra in Gorice ostale na domačem igrišču.

Koprčani so se z zmago približali Mariboru, ki je danes le remiziral s Celjem, a kanarčke v sredo čaka še zaostalo srečanje s kranjskim Triglavom in z morebitno zmago bi varovanci trenerja Vanolija znova povsem ujeli mariborsko četo. Goričani so po današnjem porazu iz drugega mesta zdrsnili na četrto, saj jih je ob Kopru prehitel tudi velenjski Rudar, ki je na domačem igrišču premagal Domžale. Gorico v naslednjem krogu čaka domača tekma z Olimpijo, Koper pa gostuje v Domžalah, še prej pa bosta ekipi na zelenicah že v sredo, Goričane čaka povratno srečanje pokalnega polfinala z Velenjčani, Koprčani pa bodo odigrali že omenjeni obračun s Kranjčani.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …