Nogometna zveza Slovenije je, kot kaže, zavrnila pritožbo Mure, ki so jo črno-beli vložili po dvoboju 7. kroga državnega prvenstva proti Olimpiji. Zmaji so omenjeni obračun dobili z rezultatom 1:3.


Spomnimo, še pred koncem dvoboja v Fazaneriji so se po spletu pojavila namigovanja, da Matevž Vidovšek ne ustreza kriterijem doma vzgojenega igralca. Ker so zeleno-beli v prekmurski prestolnici v kadru imeli le osem slovenskih igralcev bi to pomenilo, da je z njihove strani prišlo do kršenja tekmovalnega pravilnika. V taboru Mure so se zato odločili za uradno pritožbo, ki so jo vložili še pred iztekom predvidenega 48-urnega roka.

Po neuradnih informacijah, pri NZS so se povsem nerazumljivo na to temo popolnoma zavili v molk, je pritožba Mure bila neuspešna. Glede na podatke, ki so jih iz Brda pri Kranju posredovali v Prekmurje, bi naj Vidovšek med 15. in 21. letom starosti v Sloveniji preživel nekaj več kot 36 mesecev, s čimer za las zadovoljuje kriterijem doma vzgojenega igralca. Preko meje ga drži dejstvo, da je visokorasli čuvaj mreže po podatkih NZS pri starosti 16 let v Atalanto prestopil 19. oktobra 2016 in je uvodne mesece sezone 2016/17 preživel v deželi na sončni strani Alp. Podatki se sicer ne ujemajo s tistimi, s katerimi operirajo naši zahodni sosedje. Italijanska nogometna zveza (FIGC) namreč na svoji uradni spletni strani selitev Vidovška iz Slovenije v Bergamo beleži z datumom 14. julij 2016 oziroma tri mesece prej.

Podobno kot proti Muri je Olimpija tudi proti Mariboru imela v kadru osem slovenskih igralcev, vključno z Vidovškom. Seznanjeni z odločitvijo in razlago v primeru Mure, se v štajerski prestolnici za pritožbo niso odločili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…