Po Aleksandru Lazevskemu, katerega prihod v prestolnico so potrdili v petek pozno zvečer, se je Milenko Ačimović, športni direktor Olimpije, za sodelovanje dogovoril še z dvema nogometašema, vratarjem Darkom Brljakom in defenzivnim vezistom Stjepanom Babićem.


Brljaka slovenski ljubitelji nogometa dobro poznajo, saj je bil kar sedem let član Domžal, dve sezoni pa je branil tudi mrežo Gorice. Izkušeni 30-letni čuvaj mreže, ki je na prvoligaških zelenicah zbral 67 nastopov, ima tudi izkušnje s tujino, saj je bil nazadnje član poljskega drugoligaša Flote Świnoujście, nekaj časa pa je igral tudi na Madžarskem. Ljubljančan, ki je v Sloveniji nazadnje igral za Radomlje, je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo in za klubsko spletno stran, da se že veseli novega izziva: “Kot Ljubljančanu mi je v veliko čast, da bom v naslednjih dveh letih nastopal za Olimpijo. Veselim se velikega izziva, še bolj pomembno pa je, da Olimpija stremi k vedno višjim ciljem. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo osvojiti čim večje število točk in s tem privabiti širšo množico naših privržencev v prelepe Stožice.”

Stjepan Babić je produkt zagrebškega Dinama, a se v dresu članske ekipe ni uspel uveljaviti. V domovini je tako med drugimi igral za Lokomotivo, Zagreb, Inter in Karlovac, preizkušal pa se je tudi v Rusiji (Amkar Perm in Baltika), na Madžarskem (Kapošvar) in nazadnje še v Litvi, kjer je nosil dres Siauliaija. 26-letni nogometaš je z ekipo vadil že vse od začetka priprav: “Z moštvom sem že od začetka priprav in moram priznati, da je kakovost treningov in mojih novih soigralcev na zelo visoki ravni. V Ljubljano sem prispel z veliko željo pomagati Olimpiji do uresničitve visokih ciljev. Odnosi znotraj moštva pa so prav tako izjemni. Komaj čakam na začetek spomladanskega dela sezone.”

“Glede na to, da imamo v tem trenutku na položaju defenzivnega vezista le dva nogometaša, Darijana Matića in Nika Kapuna, je razumljivo, da smo si želeli pripeljati še nekoga, ki bo enakovredno konkuriral za mesto v prvi enajsterici. Gre za zelo dobrega igralca, ki ima pri svojih 26 letih že kar nekaj izkušenj iz tujine. Kar se prihoda Darka Brljaka tiče, fanta poznam že dalj časa, je kakovosten vratar, ki nam bo prišel še kako prav,” pa je prihod obeh novincev pokomentiral še športni direktor Ačimović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…