Močno prevetrena koprska ekipa, ki ima bore malo skupnih točk s poletno zasedbo z začetka sezone, je v sklopu priprav na nadaljevanje državnega prvenstva odigrala prvo tekmo. Četa trenerja Slavka Matića je na turnirju Arena Cup morala priznati premoč koprivniškemu Slaven Belupo, mrežo katerega je branil Matjaž Rozman.


Zmaga hrvaškega prvoligaša je bila zaslužena, saj so imeli Koprivničani več od igre in si pripravili večje število nevarnejših napadov in strelov. Koprčani so se po prebudili po znižanju zaostanka, ko je sredi drugega polčasa najstrožjo kazen izkoristili Živanović, v zaključnih dvajsetih minutah pa kanarčkom, ki so zaigrali v modri opravi, ni uspelo priti še do izenačujočega zadetka.

Koprčani bodo naslednjo tekmo odigrali z zaprešićkim Interjem, ki je danes remiziral z romunsko Viitorul Constantu, drugouvrščeno ekipo prvenstva, ki jo vodi sloviti George Hagi.

SLAVEN BELUPO 2:1 LUKA KOPER
Savić (11′), Arap (38′); Živanović (69′ pen)
Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Datković, Biljan, Štulac, Leko, Lokaj, Memola, Saračević, Cisse, Jurina. Igrali so še: Adam, Datković, Živanović, Balašević, Obrstar, Posavac, Mršić, Štromajer, Horvat, Vekić. Trener: Slavko Matić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…