Bi se lahko zgodilo, da bosta oba novinca v prvoligaški druščini v novo sezono krenila z novim trenerjem? Vlada Badžima povezujejo s selitvijo v Krško, zelo presenetljiva pa je menjava na klopi kranjskega Triglava, ki ga je po treh sezonah v 2. SNL v družbo najboljših klubov Slovenije vrnil Siniša Brkić.


Brkić ostaja v Triglavu, a bo poslej opravljal le še vlogo športnega direktorja, dolžnosti katerega je prevzel že sredi pomladi. Nepopustljivi Gorenjec je svojega naslednika našel na Primorskem, krstna prvoligaška trenerska izkušnja namreč čaka Tončija Žlogarja, ki je pred tedni Bricem zagotovil novo sezono v drugem razredu slovenskega nogometa. Zdaj nekdanjega reprezentanta čaka nov izziv. “Zelo sem vesel, da je prišlo do dogovora za sodelovanje. Ponudila se mi je lepa priložnost za delovanje v klubu z bogato tradicijo, ki se je končno vrnil tja, kamor sodi, v prvo ligo. Za menoj je uspešna sezona z NK Brda v 2. SNL, to še bolj velja za NK Triglav. Kontakt sva vzpostavila s športnim direktorjem Sinišo Brkičem in veseli me, da je ambiciozen klub v meni prepoznal človeka, ki lahko uspešno zgodbo še nadgradi,” je za klubsko spletno stran dejal nekdanji vezist.

Diplomirani pravnik, ki je v dresih Izole, Primorja, Gorice in Olimpije odigral točno 300 prvoligaških tekem, preden se je leta 2005 podal na Ciper, se že veseli dela v prvoligaški konkurenci: “Zavedam se, da je konkurenca med trenerji v Sloveniji velika, a tudi sam sem ambiciozen, zato sem priložnost pograbil z obema rokama. Klub je v zadnjih letih napredoval in popolnoma verjamem v zgodbo NK Triglav, v nasprotnem niti ne bi sprejel izziva. Kranjski nogometni bazen je bil vselej prepoln talentiranih igralcev, ogromno si jih je tu tlakovalo plodne kariere, nekateri še vedno igrajo vidne vloge v tujini, tudi rezultati mladinskih selekcij pa povedo dovolj. Ekipo tudi sicer že poznam, ima mešanico izkušenih in mladih, domačih nogometašev, vsem pa je skupni imenovalec kakovost. Verjetno se bomo še okrepili in nato odločno vstopili v sezono.”

O svojem nasledniku je z izbranimi besedami spregovoril tudi Brkić, ki se je na kranjsko klop vrnil v drugi polovici sezone 2013/14, ko pa Triglava ni uspel obdržati med prvoligaši. Po dveh neuspešnih poskusih vrnitve med najboljše je orlom letos le uspelo in kot pravi 45-letnik, je zdaj čas, da po izpolnitvi trenersko žezlo preda mlajšemu strategu: “Prišli smo do konca enega ciklusa, cilje smo izpolnili, je pa bilo ogromno dela in vloženega truda, kar se pozna tudi pri utrujenosti. Treba je bilo storiti korak naprej, moja odločitev je bila, da potrebujemo nov zagon in Tončija Žlogarja smo prepoznali kot idealno izbiro. Podrobno sem ga spremljal zadnjih šest mesecev, ob tem pa poznamo njegovo pot aktivnega nogometaša. Zagovarjam tezo, da mladi slovenski trenerji potrebujejo priložnost in prepričan sem, da se bo zgodba še naprej razpletala po začrtani poti.”

Kranjčani bodo priprave na sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije pričeli v ponedeljek, ko se bo javnosti predstavil tudi Žlogar, ki je pogodbo s Triglavom sklenil kar v rodni Izoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…