Po mesecu dni, odkar so v nogometni klub Gorico vstopili Parmini invenstitorji, ki naj bi v Gorico vložili med 1.100.000 – 1.500.000 milijoni evrov, se v zakulisju te prekrasne zgodbe dogajajo čudne stvari. Na uradni spletni strani SPINS poročajo o mačehovskem odnosu italijanskih invenstitorjev do slovenskih igralcev.


In kako naj bi Robert Vrtovec, direktor ND Gorice, grozil Švicarjem? Najprej se spomnimo goriških nogometnih igralcev v pretekli sezoni, ki so igrali praktično zastonj, Gorica ni bila zmožna izplačevati pogodbenih obveznosti, vendar pa so goriški igralci prikazali všečen odnos do dresa in kluba in tako izpolnili cilj, obstanek v Prvi Ligi. Po končani sezoni pa so, kar je bilo za pričakovati, trije igralci Gorice vložili pri komisiji za status igralcev NZS prekinitev pogodbe. Dejanu Žigonu, Mihi Mevlji in Mihi Gregorčiču je omenjena komisija NZS, ki je pristojna za reševanje tovrstnih vprašanj, na prvi stopnji rešila vse tri omenjene primere in jih razsodila v prid igralcev. Miha Mevlja si je v tem času našel novega delodejalca, ki prihaja iz Švice, natančneje, Miha Mevlja bo v novi sezoni igral za FC Laussane Sport. Ampak ne v prvem krogu švicarskega prvenstva, očitno. Po prestopu Mihe v Švico, je SPINS izvedel, da naj bi trenutni direktor ND Gorice v telefonskem pogovoru grozil predsedniku FC Lausanne Sport z zavlačevanjem postopka, ki poteka pred organi NZS, če za prestop prostega igralca Mihe Mevlje ne bodo plačali 40.000 EUR. Pri SPINSU so zgroženo zapisali: “Svojo grožnjo je predsednik kluba, ki je s svojim dejanjem kršil več pravilnikov FIFA, včeraj tudi izpolnil, saj se je ND Gorica popolnoma neutemeljeno pritožila na odločitev prvostopenjske komisije ter s tem Mihi Mevlji preprečila nastop v prvem krogu švicarskega prvenstva. Pri sindikatu ni nobenega dvoma, da bo drugostopenjska komisija NZS potrdila odločitev prve stopnje, žalostno pa je, da ND Gorica, ki je grobo kršila pogodbe nogometašev, ki celo pol leta niso prejemali nobenih prihodkov, zahteva več 100.000 EUR odškodnine.”

Kljub denarnemu vložku Parme pa očitno ni videti konca, saj naj bi goriški igralci še naprej nestrpno čakali na obljube Roberta Vrtovca in o izplačilu plač, čeprav smo pridobili neuradno informacijo, da naj bi igralci v včerajšnjem dnevu pridobili dve plači. Pri SPINSU so še poudarili: “Ekipa Gorice tako počasi ne vidi več izhoda iz te obupne situacije, zato so igralci kot izhod v sili pomislili tudi na bojkot treningov. Pri tem pa obstaja utemeljen strah, da jih bo klub enostavno zamenjal z nogometaši prevzemnika, AC Parma, na kar jih je predsednik kluba Vrtovec že večkrat brezobzirno opozoril. Glede na zadnjo, najmanj sporno in dosedanji praksi nasprotno odločitev prvostopenjske Komisije za status igralcev NZS, ki je omenjenim trem nogometašem prisodila le eno plačo odškodnine zaradi kršitve pogodbe s strani kluba, bi odpoved pogodb ostalim slovenskim nogometašem za AC Parma predstavljala drobiž.”

Imate mnenje in ga želite zapisati? Vabljeni na naš forum kjer lahko z ostalimi komentirate raznorazna dogajanja v našem nogometu.

[author image=”http://www.seeklogo.com/images/N/ND_Gorica-logo-C76287AD47-seeklogo.com.gif”]ND Gorica[/author]
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …