Danes opolnoči se izteka rok za oddajo vse potrebne dokumentacije za pridobitev tekmovalne licence, ki je pogoj za nastopanje med prvoligaši tudi v naslednji sezoni. Medtem ko so nekateri klubi to storili že pred dnevi, so se nad goriškim prvoligašem tudi na tem področju v zadnjih tednih zgrinjali precej temni oblaki.


Pred dnevi je skupina lokalnih gospodarstvenikov po sestanku, na katerem je sodeloval tudi župan MO Gorica Matej Arčon, predstavila načrt za rešitev zaostalih obveznosti. O načrtu sicer ni znano kaj veliko, je pa jasno, da bi se sanacija kluba, ki ima v tem trenutku 600 tisoč evrov dolga, izvajala postopoma in po etapah, s čimer so se izza oblakov prikradli prvi sončni žarki. Če so se posamezniki, ki so pripravljeni pomagati klubu, bilo naj bi jih osemnajst, uskladili pri rešitvi, pa je bilo potrebno v dogovorjeni scenarij prepričati še nogometaši in preostale upnike, ki na plačilo zaostalih finančnih obveznosti brez uspeha čakajo že nekaj mesecev. Nekateri nogometaši, ki so dres Gorice nosili že v lanski sezoni, na plače čakajo že osem mesecev, kar je za Primorske novice po tekmi z Velenjčani potrdil tudi Matija Širok, ki je sicer eden od tistih igralcev, ki jih je Parma odkupila od Gorice, a v Novi Gorici kupnine iz kluba, ki praktično diha na škrge, še vedno niso videli na svojem računu. Po pisanju italijanskega portala TuttoMercatoWeb naj bi šlo za sredstva v višini 700 tisoč evrov.

Skupina rešiteljev je svoj predlog nogometašem in zaposlenim v klubu predstavila na včerajšnjem sestanku, ta naj bi se zaključil uspešno. Upniki naj se bi se, tako pravijo informacije iz goriškega konca, strinjali z reševanjem zapleta, kar pa je najpomembneje, prispevali so tudi svoje podpisa, da jim klub za minulo lansko leto ne dolguje izplačil oziroma so izplačilo obveznosti prestavili na kasnejši termin. S tem je bila izpolnjena tudi največja “ovira” pri pridobitvi tekmovalne licence in če bo vse po sreči, bo Gorica, če seveda ob koncu sezone ne bo izpadla po tekmovalnih plati, nadaljevala prvoligaško tradicijo.

Spomnimo, Gorica je ob Mariboru in Celju zgolj eden od trojice slovenskih klubov, ki med prvoligaši igrajo že vse od osamosvojitve Slovenije. Z rešitvijo gordijskega vozla, ki je goriško okolje pestil že nekaj mesecev, naj bi sledil tudi odhod predsednika Roberta Vrtovca, ki so ga pristaši aktualnih prvakov že nekaj časa pozivali k odstopu. Tako bo v nadaljevanju leta zanimivo spremljati tudi zgodbo s Sampdorio, saj je Vrtovec, ki je edini profesionalni predsednik slovenskega kluba, pred dnevi vztrajno trdil, da je z vodstvom kluba iz Genove praktično že dogovorjen, za podpis dogovora pa je potrebna le še pridobitev licence.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…