Le še dober dan nas loči do povratnega obračuna tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Mariborčani bi si z morebitno izločitvijo APOEL-a še tretjič zapored zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu Lige Europa, obenem pa bi znova zaigrali v playoffu Lige prvakov, kjer so v lanski sezoni morali priznati premoč zagrebškemu Dinamu. V znova razprodanem Ljudskem vrtu čaka nogometaše pravi nogometni praznik, vijoličasti bi z napredovanjem dodali le še jagodo na vrh smetane.


Vstopnic jutri ne bo več možno dobiti, zadnjih 400 in še nekaj vstopnic so namreč prodali v današnjem dnevu. Nogometaši so danes zgodaj popoldne odšli v karanteno, še pred odhodom pa je svoje razmišljanje pred povratnim dvobojem s ciprskim prvakom predstavil strateg Mariborčanov Ante Čačić: “Pred nami je ‘drugi polčas’ dvoboja z Apoelom. Kar smo želeli storiti na Cipru, nam je uspelo. Odločamo v Ljudskem vrtu, z realno osnovo za napredovanje. Sem optimist, saj smo prvi del naloge dobro opravili. Toda pozor, Apoel je nosilec, razumljivo se ni odrekel svoji priložnosti. Gre za kvalitetno ekipo, potrebujemo potrpežljivost, mirnost. Ne smemo igrati brezglavo ali razmišljati o rezultatu s prve tekme. Ekipa mora iti na igrišče brez obremenitve, imela bo podporo s strani zvestih navijačev. Verjamem, da bo uspela ohraniti mirnost kot v Nikoziji. Pričakujem, da bomo oddelali tekmo, tako da bomo vsi zadovoljni. Je pa seveda v športu vse mogoče.”

Mariborčane v nadaljevanje tekmovanja pelje tudi remi brez zadetkov, kljub temu pa hrvaški strateg zagotavlja, da se njegovi varovanci ne bodo osredotočili le na branjenje začetnega rezultata: “Tekma je zelo pomembna za obe strani, se pa bodo morali gostje ob tem izhodišču obnašati kot gostitelji v lovu na rezultat, kar pred našim občinstvom ne bo lahko in to je naša prednost. A seveda to ne pomeni, da se bomo zaradi 1:1 iz Nikozije osredotočili na branjenje rezultata. Morali se bomo odločno postaviti, skušati s čim več igralci priti do zaključka, iz kvalitetnega obrambnega bloka večkrat do njihovih vrat.”

59-letni strokovnjak iz Zagreba se je med tiskovno konferenco ozrl tudi v bližnjo preteklost ter se spomnil visokega poraza proti Kaiserslauternu in prve tekme na Cipru: “Omenil sem že, da je bil poraz med pripravami proti Kaiserslauternu moja krivda, saj sem tiste dni dodatno obremenil igralce. Ker pričakujem, da bodo najboljši, ko bo najbolj pomembno. Nogomet je zanimiv, ker vsak vidi dogodke na svoj način. Med prvim polčasom v Nikoziji ni bilo tako slabo, kot so nekateri želeli prikazati, ker sem vedel, kaj smo želeli. Gostiteljem nismo dovolili, da razvijejo igro. Izgubili smo nekaj žog, vendar smo se dvignili med tekmo in v drugem polčasu pokazali, da zmoremo. Poskrbeli smo za dober rezultat in zdaj bomo še boljši. Kar smo načrtovali, smo dosegli. Da bomo ob najpomembnejšem trenutku v pravi podobi. Ne smemo pa pozabiti, da bo boljši tudi Apoel, ki je imel proti nam prvo uradno tekmo in je zdaj z izkušnjami izkoristil te dneve do povratnega dvoboja.”

“Igralcem bomo še v hotelu med zadnjimi sestanki do tekme pokazali vse zadeve, skozi treninge smo že skušali odpravljati določene napake. Igralci morajo imeti hladne glave, a vroča srca. Povezavo glave z nogami. In imeti idejo, kako funkcionirati na igrišču. Verjamem, da smo se veliko naučili s prve tekme. Ne pričakujem prevelikih sprememb v njihovi postavitvi, med tekmo bodo skušali gostje doseči namen tudi s preskokom igre. Tukaj moramo biti pozorni, da se nam ne ponovi končnica tekme v Nikoziji,” je še povedal bivši trener Dinama, s katerim bi se lahko Mariborčani v primeru napredovanja znova udarili na zadnji stopnici pred vstopom v nogometni raj. Mariborčani so sicer poleg ostalega na treningu opravili tudi trening enajstmetrovk. Čačić pa bo imel z izjemo poškodovanega Mezge na voljo vse preostale nogometaše, kljub temu pa na današnji tiskovni konferenci še ni želel izdati začetne enajsterice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zeljković: Če bomo želeli zmagati, bomo morali nekaj pokazati

Olimpijo danes zvečer čaka zadnja domača tekma v letošnji evropski jeseni. V Stožicah bodo…