Kot je pred pomembnejšimi obračuni Maribora že običaj, so se vijoličasti tudi danes, dan pred povratnim obračun drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov z malteško Birkirkaro, odpravili v karanteno. Že včeraj zvečer pa so v Ljudskem vrtu opravili uradni trening, ki je potekal v polni zasedbi. Ravno tako včeraj so v Slovenijo pripotovali tudi malteški prvaki, ki bodo uradni trening opravili nocoj.


“Pred nami je tekma z ekipo, ki smo jo spoznali na Malti. Pokazali so se kot solidna, resna ekipa, ki kvalitetno stoji na igrišču, dobro izhaja iz obrambnega bloka, ima nekaj hitrih igralcev. So ekipa, ki zahteva resno pozornost, zbranost. Glede na to, da za nas šteje le zmaga, bomo potrebovali kontinuiran pritisk, veliko mirnosti in potrpežljivosti. Toda smo boljši, kot smo bili pred osmimi dnevi. Osnovni cilj je zagotoviti šest tekem v Evropi in moramo storiti vse, da ga uresničimo,” je pred povratnim obračunom povedal strateg vijoličastih Ante Čačić, ki je bil na prvi tekmi zadovoljem predvsem s številom podaj, teh je bilo namreč kar 840, a je še v isti sapi opozoril tudi na število napačnih podaj in s tem izgubljenih žog.

59-letni trener po slabi predstavi na Malti pred povratnim dvobojem verjame v svojo ekipo: “Verjamem, da je ekipa dojela, da ni lahkih tekem, v vsaki je treba biti zbran. Zdaj smo dovolj pripravljeni. Menim, da na domačem igrišču, na podlagi, ki bo neprimerno hitrejša kot na Malti in v drugačnem ozračju bomo storili vse, da ne bo presenečenja.”

Čačić v primerjavi s prvim srečanjem napoveduje tudi spremembe v postavitvi, ob Tavaresu bo v napadu verjetno zaigral še Nusmir Fajić, na priložnost iz klopi pa bo čakal tudi Jean Philippe Mendy. Vsi trije napadalci so se v sobotnem ligaškem obračunu z velenjskim Rudarjem vpisali med strelce in tako dokazali dobro formo. Jutri ob 20. uri pa jih čaka nova resna preizkušnja, saj je za pričakovati, da se bodo gostje iz sredozemskega otočka “parkirali” pred svojim golom in prežali predvsem na hitre protinapade. “Sem optimist, ekipa je v dobrem razpoloženju. Delali smo na tem, kaj popraviti v igri. Na zadnjih treningih smo iskali ideje, kako prebiti obrambni blok in verjamem, da bomo uspešni,” je zaključil hrvaški strateg na klopi Mariborčanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…