Na razmočenem igrišču v Domžalah sta se v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili ekipi Domžal in Celja, ki sta prejšnji vikend doživeli različni usodi. Domžalčani so slavili v Gorici, Celjani pa so doma nesrečno izgubili z Zavrčem.


Statistika je bila na strani domačih, toda bolje so začeli gostje, za katere je Zajc nevarno streljal že v prvi minuti, žogo pa je izpred vrat izbil Skubic. Že v naslednjem napadu je po podaji iz prostega strela Verbič celo zatresel mrežo, a je bil pri tem v prepovedanem položaju in sodnik Bukovec je zadetek razveljavil. Po prekršku na Verbičem so imeli Celjani nato še priložnost iz prostega strela, a Vrhovčeva podaja pred domačimi vrati ni našla cilja. Razigrani grofje so po enem izmed kotov zahtevali tudi najstrožjo kazen, saj naj bi Parker nepravilno igral z roko, a se Bukovec še enkrat ni odločil v njihovo korist. Domači so nato nekako le vzpostavili ravnotežje, prvo priložnost pa je imel Živec, ki je po podaji Skubica z glavo streljal čez gol. Kasneje sta poskušala še Janža in Korun, a je bil vselej na mestu gostujoči vratar Kotnik. Proti sredini prvega polčasa je tempo igro močno padel, nevarne akcije pa so onemogočale tudi luže, ki jih je bilo polno igrišče. Eno redkih priložnosti so nato spet imeli domači, strel Majerja s strani pa ni bil pretirano nevaren za celjska vrata. To pa je bilo razen prekrškov tudi bolj ali manj vse, kar so redkoštevilni gledalci uspeli videti vse do konca polčasa. Morda gre omeniti le še strel Živca, ki pa je z razdalje meril točno v vratarja.

Tudi po odmoru sta moštvi nadaljevali s podobno igro. Gostje so bili morda za malenkost bolj aktivni, predvsem prek Ahmedija, a večjih priložnosti še naprej ni bilo. Nato pa so domači nepričakovano povedli. Večino dela je opravil Živec, ki je lepo prodrl v kazenski prostor ter ob padcu uspel podati v sredino, kjer je Požeg Vancaš neoviran zadel za 1:0. Srečanje v Domžalah naj bi s tem dobilo novo dimenzijo, saj so se Celjani odločneje pomaknili proti vratom rumenih, tem pa se je hkrati odpiralo več prostora v nasprotnih napadih. Toda bistvene razlike ni bilo in akcije so še naprej praviloma končevale še pred kazenskim prostorom. Domači protinapadi so bili pri tem morda celo bolj nevarni od celjskih poizkusov, saj so imeli gostujoči branilci kar nekaj dela s hitrim Parkerjem. Celjani so do prve polpriložnosti prišli šele 15 minut pred koncem, ko je rezervist Sunny iz zelo težkega položaja streljal sicer dobro, a ne dovolj natančno, da bi zadel domača vrata. Isti igralec je nato nevarno poskušal še minuto kasneje, ko so njegov strel blokirali, nasploh pa lahko rečemo, da je kar poživil igro v napadu gostov. Po eni izmed številnih podaj v kazenski prostor je nato do izbite žogo prišel Jakolič, ki je iz velike razdalje izvrstno meril po tleh, a je njegov strel Vidmar odbil v kot. V zaključku je moštvu Simona Rožmana zmanjkalo moči in Domžalčani so brez večjih težav obranili minimalno zmago.

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…