V celjskem taboru so po Mariu Brlečiću, Damirju Hadžiću, Lovru Čirjaku in Vitu Rožeju, ki se bo pomladi kalil v 2. SNL, predstavili še petega zimskega novinca. Iz Domžal se na Areno Petrol seli Rudi Požeg Vancaš. Čeprav se je nekaj časa govorilo, da bo imel Belokranjec status posojenega nogometaša, je Požeg Vancaš s celjskim klubom sklenil pogodbo do konca maja 2018.


“Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu. Celjski klub dobro poznam, vem, da gre za odlično organizirano sredino, ki velik poudarek daje razvoju mladih nogometašev. Mnogo lepih stvari o klubu, klubskem vodstvu in trenerskem štabu mi je v minulih dneh zaupal tudi Žiga Kous, s katerim sva bila precej časa soigralca v Domžalah. Že jutri se bom priključil treningom moštva, s trdim delom pa si želim čim prej priboriti zaupanje trenerja in soigralcev,” je za klubsko spletno stran dejal novinec v celjski zasedbi. Požeg Vancaš, ki je v prvoligaški konkurenci debitiral že pri sedemnajstih letih, se lahko pohvali že s precej izkušnjami, saj je v slovenskem prvenstvu odigral že 98 tekem, jeseni sicer zgolj sedem. Od domžalskega dresa se poslavlja z osmimi prvoligaškimi zadetki.

“Veseli nas, da smo v naš klub pripeljali enega najobetavnejših nogometašev te generacije, ki pa ima hkrati že precej prvoligaških izkušenj. Je tip igralca, ki se odlično sklada z našo igralsko filozofijo, hkrati pa je njegov prihod povsem tudi v skladu z našo dolgoročno strategijo razvoja kluba. Še vedno je namreč zelo mlad, tako da ima še obilo možnosti za razvoj. V Celju bo zagotovo eden tistih, na katere polagamo veliko upov za prihodnost, tako da bo imel vse možnosti, da svoj igralski potencial razvije do te mere, da lahko čez čas naredi še stopničko ali dve višje,” pa je prihod ofenzivno naravnega vezista, ki bo na hrbtu nosil desetico, pokomentiral celjski športni direktor Sebastjan Gobec.

Kot so sporočili iz domžalskega kluba, se je Požeg Vancaš v Celje preselil brez odškodnine, a Domžalčanom pripada delež zneska morebitnega prestopa. “Rudi v zadnjem času ni napredoval kot smo si vsi skupaj želeli in zato smo se odločili, da je čas, da zamenja okolje. Takšna je bila predvsem želja igralca in, ker smo tudi sami zaznali trend stagnacije, smo v to možnost privolili,” je dejal Matej Oražem, športni direktor Domžal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…