Včerajšnje informacije, da Tomaž Petrovič ni več trener Krškega, so danes dobile tudi uradno potrditev. Vodstvo kluba je po porazu s Celjem odstavilo trenerja, ki je klub v skromnih razmerah popeljal do prvoligaškega statusa in ga v lanski sezoni z odličnim pomladanskim nizom tam tudi zadržal.


V javnosti so se sicer že pojavile informacije, da so za odstavitev mladega stratega v prvi vrsti “zaslužni” švicarski vlagatelji, na spletni strani posavskega prvoligaša pa so že potrdili Petrovičevega naslednika. Stratega, ki je vodenje članskega moštva prevzel v začetku leta 2014, tik pred koncem lanskega leta pa je s klubom sklenil pogodbo do leta 2019, bo po odločitvi Upravnega odbora kluba prevzel Rok Zorko, ki je sicer tudi eden od članov Upravnega odbora, sicer pa tudi vodja krške nogometne šole.

“O prevzemu članske ekipe nisem razmišljal, ker imam v prvi vrsti še veliko svojega dela in ciljev, ki so povezani z mojo funkcijo vodje in trenerja v NŠ. Delo z mladimi nogometaši me resnično veseli in v tem uživam iz dneva v dan. Tako kot je nogomet nepredvidljiv, tako se je v klubu zgodila situacija, ko se je uprava odločila za spremembo na trenerskem mestu. Odločil sem se, da se preizkusim v delu na najvišjem nivoju nogometa v Sloveniji. Zame je to ogromen izziv, v katerega bom v naslednjih dneh vložil celega sebe. Težko bo preklopiti, vendar upam, da mi uspe v najkrajšem možnem času. Rad pa se bi tudi v svojem imenu zahvalil Tomažu, ki je našemu klubu veliko pomagal na vseh nivojih našega delovanja,” je za klubsko spletno stran dejal novinec v članskih trenerskih vodah.

Vodstvo kluba je sicer Tomažu Petroviču ponudilo nadaljnje delovanje v klubu, a zdaj že bivši strateg članskega moštva odločitve še ni sprejel. Krčani so pod njegovim vodstvom v letošnji sezoni vknjižili 23 točk, eno več od devetega Aluminija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…