Dejan Mezga bo v nedeljo odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora. Po obračunu z Domžalčani in dvigu pokala se bo Mezga poslovil od Ljudskega vrta, saj mu s koncem sezone poteče pogodba, že pozimi pa je bilo jasno, da nove ne bo podpisal.


V taboru vijoličastih so poskrbeli, da bo 28-letni vezist, ki od leta 2012 poseduje tudi slovenski potni list, deležen dostojnega slovesa, kakršen se za nogometaša, ki je v sedmih letih in pol v dresu Maribora odigral 234 tekem in dosegel 61 zadetkov, tudi spodobi. Mezga bo na zadnji tekmi nosil tudi kapetanski trak: “Lepa, res prijetna poteza s klubske strani. Morda sem pričakoval, da bom prej postal kapetan, a je bil Tavares predober in nisem uspel priti do traka (smeh). Ob odhodu bi si želel, da se poveselimo z velikim številom navijačev. Vendarle je za nami leto izjemnih uspehov, prezimili smo v Evropi, spet smo prvaki. Lepo bi bilo v nedeljo videti dobro zasedene tribune in polno ploščad.”

Kje bo nogometaš iz medjimurskega Brezja nadaljeval kariero, zaenkrat še ni znano, a kot je povedal na tiskovni konferenci, bo tudi nova destinacija kmalu potrjena: “Klub mi je dal veliko, sam sem se skušal oddolžiti z dobrimi igrami. Ponosen sem na to obdobje, osvojili smo vse, kar je bilo mogoče. Odhajam ob izteku pogodbe. Iskal sem nov športni motiv, okolje za novo dokazovanje, seveda pa bom skušal pri podpisu poskrbeti tudi za zadovoljstvo po finančni plati. Kmalu bo znano, kako naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…