Že nekaj časa je jasno, da je Željko Filipović zaradi težav s poškodbo hrbta zaključil z letošnjo sezono. Visokorasli Ljubljančan je pred dnevi prestal operativni poseg, sedaj ga čaka daljše okrevanje, saj še ni jasno, če se bo ekipi že lahko priključil ob začetku priprav na novo sezono.


“Če mi bo poškodba dovolila in bo okrevanje uspešno, upam, da bi se v začetku priprav na novo sezono lahko priključil ekipi,” je za klubsko spletno stran dejal Filipović, ki je spomladi odigral vsega dve ligaški tekmi vijolic, a že tedaj igral s pomočjo protibolečinskih injekcij in tablet. Po dveh mesecih se je po posvetu z zdravniško službo odločil za operativni poseg, ki je bil uspešno opravljen, a do vrnitve na igrišča mora biti vezist še močno previden, saj mora v uvodnih tednih po posegu paziti pri gibih: “Zdaj sem v domačem okolju, ležim, hodim na sprehode, delam osnovne vaje v ležečem položaju. Moram pa paziti in biti pozoren pri vsakem gibu, z mislimi pri tej poškodbi. Da si ne privoščim napačnega vstajanja ali pobiranja stvari s tal. Je kar neprijetno, toda s tem se moram sprijazniti. Upam le, da ne bo trajalo predolgo.”

Kljub poškodbi pa si Filipović želi, da bi s soigralci konec maja proslavil nov naslov državnih prvakov: “Soigralcem in strokovnemu štabu želim, da pripeljejo sezono do konca, kot se spodobi za naš klub. Prepričan sem, da bo vse šlo po načrtih in bo naslov prvaka spet v naših rokah. Da bi bil do konca maja že toliko pri močeh, da bi lahko sodeloval pri slavju na ploščadi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…