Mariborčani so v turškem Beleku doživeli še tretji zaporedni poraz. Od varovancev trenerja Krunoslava Jurčića je bil boljši še ukrajinski Dnipro, finalist lanskoletne evropske lige. Trenutno četrtouvrščeno moštvo ukrajinske lige je za hrbet vratarja Jasmina Handanovića pospravila dva zadetka.


Podobno kot proti Esbjergu in Astani, so si Mariborčani znova privoščili slab vstop v srečanje, saj so si Ukrajinci v uvodnih šestih minutah pripravili kar tri lepe priložnosti, izkoristili so tretjo. Edmar je s škarjicami žogo podaljšal do Lea Matosa, ta pa jo je z bližine neoviran pospravil v mariborsko mrežo. Po še nekaj črnih minutah so se prebudili tudi vijoličasti, vratar Lastuvka je bil nekajkrat dobro postavljen, v 32. minuti je odbil strel Vršiča, ki je meril z leve strani kazenskega prostora. Sedem minut zatem je zunanji del mreže zatresel še Agim Ibraimi. V nadaljevanju so prvi zapretili Ukrajinci, a se je po strelu Seleznyova izkazal Handanović. Sredi polčasa je v slogu Ačimovića s sredine igrišča zapretil še Vršič, a je žoga v 67. minuti le za las zgrešila levo vratnico. Enajst minut pred koncem srečanja se je po strelu Defendija izkazal ukrajinski vratar Kučer, tri minute zatem pa je napako Aleša Mertlja, ki je žogo z glavo slabo vrnil do Handanovića, kaznoval Ruiz in z golom za 2:0 postavil končni izid polčasa.

MARIBOR 0:2 DNIPRO
Matos (6′), Ruiz (82′)
Maribor: Handanović, Mertelj, Šuler, Defendi, Janža, Kabha, Filipović, Vršić, Ibraimi, Tavares, Bajde. Trener: Kruno Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…