Vijoličaste v četrtek čaka povratno srečanje šestnajstine finala Evropske lige. Nasprotnika smo minuli četrtek spoznali v Ljudskem vrtu in znova prišli do spoznanja, da se lahko Mariborčani povsem dostojno kosajo tudi z moštvi iz najelitnejših prvenstev.


Vijoličasta odprava se je na gostovanje odpravila že nekoliko prej, kot je to običajno, saj so proti Španiji poleteli že včeraj. Do jutri bodo nogometaši trenirali v bližnjem Jerezu, kjer imajo boljše pogoje kot v domačem okolju, trener Ante Šimundža pa bo lahko svoje varovance kvalitetno pripravil na pogoje, ki jih čakajo v Sevilli: “Pogoji za trening so v Španiji boljši kot v Sloveniji, vreme nam je bolj naklonjeno. Želeli smo si občutiti tukajšnje nogometne razmere, da se fantje lahko osredotočijo na vse zahteve in vživijo v okolje, zato smo se prej odpravili na prizorišče.”

Sevilla je z remijem v Ljudskem vrtu sicer v določeni rezultatski prednosti, ki pa je lahko zelo varljiv, Andaluzijci namreč ne blestijo. V minulem krogu španskega prvenstva so sicer po sedmih tekmah brez zmage le prišli do vseh treh točk, saj so z zadetkom Cokeja premagali Rayo Vallecano, a se je trener Unai Emery znova znašel pod udarom navijaških kritik. Mariborčani se priložnosti dobro zavedajo, kar je v pogovoru za klubsko spletno stran potrdil tudi vselej dobro razpoloženi Mitja Viler, ki ga tudi na povratnem obračunu čaka precej dela: “Skoraj en mesec smo že odsotni od doma, a vemo, zakaj. Kot se je izkazalo na prvi tekmi, so dosedanje priprave dosegle namen. Rezultat je aktiven, v Sevillo ne gremo počivat, ampak se v miru pripravit na nov izziv. Imamo čas za trening, analize svoje in igre tekmecev. Imamo prave pogoje in želimo biti pravi na igrišču, skušali bomo ponoviti predstavo s prve tekme. Lepše tekme, kot bo v četrtek, si ne moreš želeti. Sevilla je pod pritiskom, igrajo doma, ne bodo se zadovoljili z neodločenim rezultatom. Šli bodo na zmago in to njihovo breme napredovanja je lahko naša prednost.”

Nogometaši bodo imeli bučno podporo tudi iz tribun, saj jih bo v Sevilli spodbujalo lepo število navijačev, česar se veseli tudi 27-letni Primorec: “Podpora je velika, čutimo jo povsod. Ljudje so z nami v živo ali z razdalje. Vemo, koliko navijačev se odpravlja v Sevillo. Igramo dobro, lepo, veseli nas, da je temu primeren tudi odziv. Spodbudno bo slišati domače glasove tudi na španskih tribunah, ki bodo le še motiv več.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…