Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji odločil, da bo finalni obračun Pokala Slovenije tudi letos, še tretjič zapored, gostila koprska Bonifika. Finale bo odigran 20. maja, takrat pa bosta na Bonifiki, kot nekakšen v uvod v večerni finale, potekali še dve finalni tekmi. Za pokalno lovoriko se bodo udarila še dekleta in mladinci.


Znan je tudi termin zaostalega večnega derbija med Olimpijo in Mariborom, ki bi moral biti v sklopu tretjega kroga odigran že lani poleti. Ljubljančani in Mariborčani, ki se bodo v letu 2015 prvič udarili že v uvodnem spomladanskem krogu, bodo zaostalo srečanje v ljubljanskih Stožicah odigrali 8. aprila.

Člani izvršnega odbora so ob tem sprejeli še pomembne spremembe tekmovalnega sistema v 1. in 2. mladinski in kadetski ligi. Od sezone 2016/17 bo v 1. SML/SKL nastopalo le še štirinajst klubov (namesto zdajšnjih 16), polovica tekem pa bo moralo biti odigranih na naravni travi. V 2. SML/SKL, ki je sicer razdeljena na dve skupini, bo nastopalo deset klubov, delež tekem na naravni travi pa bo moral biti 40 odstoten. V prehodnem obdobju, torej v sezoni 2015/16, bo v 1. SML/SKL klub na naravni travi moral odigrati 40 odstotkov tekem, v 2. SML/SKL pa 20 odstotkov. Nogometna zveza bo še naprej sofinancirala sodniško-delegatske stroške – v 1. SML/SKL v celoti, v 2. SML/SKL pa petinski delež v sezoni 2015/16 oziroma polovični delež v sezoni 2016/17, so zapisali na spletni strani krovne nogometne zveze.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …