Grofje ostajajo v lovu za evropsko vozovnico, ki jim trenutno beži za tri točke. Več ali manj je jasno, da Celjani ob pomoči tekmecev v zadnjih dveh krogih potrebujejo še dve zmagi. Prvo bodo lovili že danes, ko se bodo v savinjsko-šaleškem derbiju udarili z Velenjčani.


Celjsko mrežo bo verjetno vnovič čuval Matjaž Rozman, nekdanji vratar Rudarja. Kot smo že poročali, je Matic Kotnik po naših informacijah dogovorjen z Mariborom, zato ga nekaj zadnjih krogov ni v kadru. Četa trenerja Igorja Jovićevića pa bo pomembno zmago lovila tudi brez prvega strelca Daliborja Volaša. Ankarančan mora odslužiti tekmo prepovedi igranja, zato bodo morali pomembno vlogo prevzeti soigralci. Večje breme bi lahko padlo na pleča Jucieja Lupete in Mateja Podlogarja.

Podlogar bi lahko tokrat odigral eno zadnjih tekem v celjskem dresu, saj Ljubljančanu poleti poteče pogodba, snubcev pa mu po naših informacijah ne manjka. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, sta se za nekdanjega člana Interblocka, Rudarja in Domžal zagrela avstrijski in češki prvoligaš. Imena avstrijskega snubca nismo uspeli izvedeti, zato pa vam lahko postrežemo z informacijo o češkem klubu.

Če gre verjeti našim virom, 26-letnega napadalca, ki je v prvoligaški konkurenci dosegel 35 zadetkov, spremlja vodstvo MFK Karvine. Gre za klub iz istoimenskega mesta na skrajnem vzhodu države, tik ob meji s Poljsko. Karvina, ki tekme gosti na pred nekaj meseci prenovljenem stadionu, se je pred letošnjo sezono, po tem ko je slavila v drugem razredu češkega nogometa, vrnil med prvoligaše.

Krog pred koncem prvenstva Karvina na 16-članski lestivici zaseda deseto mesto, zeleno-beli so vknjižili 34 točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…