Celjani so prejšnji teden remizirali z ekipo Olimpije, danes pa so na novem gostovanju pri Domžalah lovili nujno pomembno zmago za zmanjšanje velikega zaostanka (13 točk) za vodilnimi zmaji. A to jim ni uspelo, v zadnji minuti je namreč za zmago domačih Domžal z 2:1 zabil veteran slovenskih zelenic, Matej Podlogar. Prav Domžalčani so se s to zmago Celju približali zgolj na 4 točke zaostanka in pred nadaljevanjem prvenstva zaostrili boj za Evropo.


Sicer so v prvi polčas bolje vstopili Celjani. ki jim je manjkal prvi mož v napadu, “Chuck” Ikqwuemesi. Nevarno je poskušal predvsem Kouter, blizu sta bila tudi Lovro Bizjak in vezist Mark Zabukovnik. Domžalčani so si priigrali eno resno priložnost, ki jo je v 27. minuti zapravil Žiga Repas. Mladi vezist je namreč po podaji z leve zgrešil žogo in prazna vrata, tekmeca pa sta se tako na polčas odpravila brez golov.

Drugega so znova bolje začeli pred tem krogom drugouvrščeni Celjani, ki so končno povedli v 62. minuti. Popović je stekel po desni strani, poslal podajo za Gregorja Bajdeta, ki je žogo pospravil v gol. A veselje ni trajalo dolgo, domači Domžalčani so namreč hitro poravnali izid. Franko Kovačević je minuto kasneje četrtič v letošnji sezoni zatresel mrežo nasprotnikov, do konca pa je ostalo še dovolj časa, da ekipi najdeta zmagovalca. Kljub boljši igri Celja, pa so se tik ob koncu veselili domači. Jakupović je v 94. minuti izvedel prosti strel, najiznajdljivejši pa je bil v kazenskem prostoru izkušeni Podlogar, ki je rumeni družini tako priigral morda celo najpomembnejšo zmago sezone.

DOMŽALE – CELJE 2:1 (0:0)
Kovačević 64., Podlogar 94.; Bajde 62.

RK. 95. Popović

Domžale: Mulalić; Alić, Đurić, Hodžić, Podlogar; Jo. Pišek, Ja. Pišek, Repas (78./Jovičević); Kovačević (73./Barišić), Durdov (58./Schoissengeyr), Saitoski (46./Jakupović).

Celje: Rozman; Morozov, Zec, Vuklišević, Šporn; Kouter (68./Janjičić), Zabukovnik, Popović; Bizjak (88./Matić), Bajde (80./Mačak), Matko.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V moštvu Dušana Kosića se mudi otrok znamenitega Marseilla

Na zadnji pripravljalni tekmi Tabora in hrvaškega drugoligaša Orijenta se je v kadru znaše…