Mariborčani bodo z uvodnim treningom pričeli danes ob 10. uri dopoldne. Kot je že v navadi, so se vijolice večer pred uvodnim treningom zbrale na skupni večerji v središču mesta, danes pa za drugouvrščeno moštvo pričenja sedem tednov dolg naporen ritem priprav na nadaljevanje sezone, v katerem bodo skušali Štajerci čimprej skočiti pred vodilno Olimpijo.


Krunoslav Jurčić je na večerji pozdravil devetindvajseterico nogometašev. Novinca Matej Palčič in Amar Rahmanović sta se pridružila Jasminu Handanoviću, Aljažu Cotmanu, Matku Obradoviću, Aleksandru Rajčeviću, Marku Šulerju, Žigi Živku, Mitji Vilerju, Eriku janži, Alešu Mejaču, Alešu Mertlju, Marwanu Kabhi, Željku Filipoviću, Danielu Vujčiću, Agimu Ibraimiju, Damjanu Boharju, Amirju Derviševiću, Welleju Ndiayeju, Sintayehu Sallalichu, Daretu Vršiču, Marku Jankoviću, Dejanu Vokiću, Ranku Moravcu, Marcosu Tavaresu, Jeanu Philippu Mendyju, Gregorju Bajdetu in Daliborju Volašu.

Foto: Matej Pučko
Amar Rahmanović in Matej Palčič sta za zdaj edina mariborska novinca. (Foto: Matej Pučko)

Prvič je bil del svečane večerje tudi izredno obetavni Žan Celar, napadalec mladinske selekcije, za katerega je Jurčić že po zaključku jesenskega dela sezone dejal, da bo z ekipo odpotoval tudi na priprave v Turčijo. Od zdaj že bivših soigralcev se je poslovil Petar Stojanović, ki jutri pričenja priprave z zagrebškim Dinamom, z zamudo pa se bo ekipi pridružil trenutno poškodovani Abel Gigli. Kot smo že poročali, se bodo Dino Hotić, Martin Kramarič, Robert Pušaver in Damjan Vuklišević do zaključka sezone kot posojeni nogometaši Maribora dokazovali v Krškem.

Začetni del vadbe bo potekal v domačem okolju, s kombinacijo dela v telovadnici in na igrišču, že prihodnji teden pa se bo ekipa odpravila v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…