Športni dnevnik Ekipa poroča, da naj bi pri Olimpiji že našli zamenjavo za zdaj že bivšega trenerja Andreja Razdrha, ki je po sobotnem porazu s Celjem, že sedmem v tem prvenstvu, ponudil odstop, ki so ga v vodstvu kluba pričakovano tudi sprejeli. Na mesto Vrhničana naj bi sedel srbski strateg Milorad Kosanović.


Gre za 62-letnega trenerja, ki se je uveljavil na Kitajskem, kjer je v sezoni 2010/11 nazadnje vodil Shaanxi Zhongjian. Največje uspehe je Kosanović dosegal z ekipo Dalian Shide, ki jo je v letih 2000, 2001 in 2002 popeljal do naslova državnih prvakov. Z istim klubom je dvakrat osvojil tudi kitajski Superpokal, v letu 2001 pa je bil uspešen v kitajskem pokalnem tekmovanju in azijski različici Pokala pokalnih zmagovalcev. Po uspehih pa so ga razglasili za častnega občana mesta Dalian. Strokovnjak, rojen v Banovcih, blizu Beograda, je sicer v svoji karieri vodil še Wuhan Hongtao, dvakrat je za kratek čas sedel tudi na klop Crvene zvezde, v začetku trenerske kariere pa je vodil tudi novosadsko Vojvodino, za katero je kot nogometaš igral v dveh različnih obdobjih. Z izjemo službovanja pri ekipi Dalian Shide, se Kosanović na trenerskem stolčku nikoli ni zadržal prav dolgo. V svoji trenerski karieri je bil sicer bodoči novi strateg zeleno-belih še selektor Malte in mlade reprezentance Srbije in Črne Gore.

Olimpija si sicer Razdrha želi zadržati v klubu, na spletni strani kluba so zapisali, da so bili z odnosom dosedanjega trenerja do dela, kluba in klubske strategije nadvse zadovoljni in zato še vedno verjamejo, da gre za vrhunskega strokovnjaka. Če bo naslednik Razdrha res Kosanović, pa bomo verjetno izvedeli že kmalu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…