Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije tudi v letošnji sezoni izvaja ocenjevanje kakovosti opravljenega dela glavnega sodnika in kakovosti travnate površine. Namen akcije ocenjevanja kakovosti travnate površine, je izboljšati igralne pogoje na slovenskih prvoligaških prizoriščih, in sicer na način, da se izpostavi najboljše pripravljene travnike ter nagradi klub oziroma osebe, ki so za pripravo igrišč neposredno odgovorne. Z ocenjevanjem sodnikov želi SPINS izboljšati kvaliteto in objektivnost dela slovenskih nogometnih sodnikov.


Po uvodni polovici Prve lige Telekom Slovenije vodilno mesto na lestvici najbolje pripravljene zelenice zaseda celjski prvoligaš. Igrišče Arene Petrol je bilo na devetih tekmah ocenjeno s povprečno oceno 4,20, le malce za za celjskim igriščem zaostaja novogoriški Športni park, na tretjem mestu pa se nahaja Ljudski vrt. Daleč najslabše se je odrezalo igrišče Zavrča, ki v letošnji sezoni svoje domače tekme gosti na Ptuju. Igrišče v najstarejšem slovenskem mestu je bilo kar nekajkrat v izredno slabem stanju, saj je kar štirikrat dobilo oceno nezadostno (1) in je s povprečno oceno 1,88 daleč za devetim Portovalom, kjer domače tekme igrajo Novomeščani. Celotno lestvico najdete na tej povezavi.

Rade Obrenović je po polovici državnega prvenstva najbolje ocenjeni sodnik. (Foto: Jure Banfi)
Rade Obrenović je po polovici državnega prvenstva najbolje ocenjeni sodnik. (Foto: Jure Banfi)

Med sodniki po polovici državnega prvenstva najbolje kaže Radetu Obrenoviću, ki je v letošnji sezoni sodil na sedmih prvoligaških tekmah. V povprečno oceno je sicer vpisanih šest ocen, saj ocene s tekme med Gorico in Krko iz neznanega razloga ni. Mladi sodnik, ki je na prvoligaških zelenicah debitiral v lanski sezoni, je bil na šestih tekmah v povprečju ocenjen z 3,58. Na drugem mestu se, ravno tako z manjkajočo oceno s tekme med Gorico in Rudarjem, nahaja Damir Skomina, ki za prvim mestom zaostaja vsega dve desetinki. Vodilnemu dvojcu v nadaljevanju sledijo Alen Borošak, ki je sicer sodil le eno tekmo, Matej Jug, vodilno peterico pa zaključuje Andrej Žnidaršič. Na dnu lestvice, na katero je uvrščenih sedemnajst sodnikov, se nahaja Miran Bukovec. Lestvico si lahko ogledate tukaj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

2 komentarja

  1. fuks

    28. 11. 2014 na 21:01

    To je smesno smesno in se enkrat smesno… obrenovic ni in ne more biti najboljse ocenjeni sodnik pa ce bi vsi ostali sodniki bili slepi… njega rine naprej nacionalno obarvan sodniski vrh in to je samo slabo za slovenski nogomet…

  2. Prekmurec

    29. 11. 2014 na 17:55

    marsikateri sodnik je ljubljenec sodniške organizacije pa čeprav ni vreden počenega groša. dobri sodniki ki nimajo povezav z vrhom pa životarijo v nižjih ligah

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…