Goričani so najbolj negativno presenečenje jesenskega dela letošnje sezone, na hitro sestavljeno moštvo ni upravičilo pričakovanj navijačev, ki so po majskem pokalnem naslovu jeseni pričakovali še korak naprej. Tega ni bilo, še več, vsaj za zdaj se zdi, da se bo Gorica spomladi borila za mesta, ki zagotavljajo obstanek med elito.


Medtem je že jasno, da je sodelovanja z italijansko Parmo že konec. Slednja je v Gorico predvsem lani poslala nekaj kvalitetnih posameznikov, ki so klubu pomagali do prve lovorike po letu 2006, a je bilo posojenih nogometašev, tudi tistih dvomljive kakovosti, občutno preveč. Da so se vezi, tudi zaradi lastnih težav Parme, med kluboma poleti močno skrhale, ni skrivnost. Moštvo iz luksuzne province je močno zadolženo praktično povsem pozabilo na Goričane, ki so se vmes znašli po svoje. Parma je poleti resda poslala nekaj nogometašev, ki pa niti približno niso bili na ravni kot v lanski sezoni Coda, Misuraca, Favalli, Cordaz, Berardocco, Lapadula in ostali. Za nameček naj bi Parma Goričanom ostala dolžna še nekaj obveznosti, zato se je Robert Vrtovec, predsednik novogoriškega kluba, konec minulega leta odpravil na pogovore z vodstvom Parme.

V vmesnem času so Goričani iskali nove rešitve, športni direktor Michele Dal Cin je za Primorske novice že pred časom izjavil, da so v igri za partnerja trije italijanski klubi, vse bolj se zdi, da gre za Sampdorio. Uradne potrditve o sodelovanju še ni bilo, kot danes pišejo Primorske novice pa je sodelovanje vse bližje, dan D naj bi nastopil v petek, ko se vodstvo plavih odpravlja na pogovore v Milano, kjer se bodo srečali s predstavniki Sampdorie, ki ji pod vodstvom srbskega stratega Siniše Mihajlovića letos kaže izredno dobro, saj zaseda šesto mesto na lestvici Serie A.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…