Priimek Elsner je močno zapisan v zgodovino domžalskega kluba. Luka Elsner je ob Kamniški Bistrici globok pečat pustil kot igralec, saj je z 227 prvoligaškimi nastopi prvi na klubski lestvici, in trener, ki pa je jeseni Domžale zamenjal za klop Olimpije. A v domžalskem taboru niso dolgo “zdržali” brez Elsnerjev.


Tik pred nadaljevanjem prvenstva so se v tretji ekipi prvenstva za sodelovanje dogovorili z mlajšim bratom Luke, Rokom Elsnerjem, danes pa razkrili, da bo 31-letni nogometaš v rumenem igral vsaj do konca sezone. Razlog za angažma branilca, ki lahko igra tudi v zvezni vrsti, tiči v dejstvu, da sta trenutno izven pogona kar dva osrednja branilca, Denis Halilović in Gaber Dobrovoljc.

“Trenutno sta poškodovana kar dva osrednja branilca, Gaber Dobrovoljc in Denis Halilović. Prvi bo zaradi operacije slepiča odsoten dlje časa, zato smo se morali hitro odzvati, saj je bilo časa le do začetka drugega dela prvenstva. Zelo me veseli, da smo se z Rokom končno našli, saj smo bili nekajkrat že blizu sodelovanja. Gre za igralca, ki nam lahko nemudoma pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev. Pogodbo smo sklenili do konca sezone, v kolikor pa bo naše sodelovanje uspešno, si jo želimo tudi podaljšati, vsaj dokler bi še igrali v evropskih tekmovanjih,” je dejal športni direktor Matej Oražem.

Mlajši od bratov Elsner je bil v minulih letih pravi nogometni popotnik. Nekdanji član Interblocka je namreč igral v Združenih arabskih emiratih, na Norveškem in Poljskem, v Grčiji, Nemčiji ter nazadnje še na Kitajskem. Nova pridobitev Domžal je v slovenskem prvenstvu odigrala 81 tekem, vse v dresu Interblocka, z Domžalčani pa je Elsner v preteklosti nekajkrat že treniral.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…