[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=359]

Nogometaši Krke si bodo ta teden verjetno zapomnili še za nekaj časa. Potem ko so v sredo tri točke osvojili sredi Nove Gorice, so na domačem Portovalu presenetili še ljubljansko Olimpiji in z zadetkom Ihbeisheha prišli do nove velike zmage in treh točk. Gostujoče moštvo je sicer prevladovalo skozi celotno srečanje in si pripravilo nekaj izrednih priložnosti, a je vratar domačih Obradović zaklenil svoja vrata. V prvem polčasu smo lahko spremljali odlično srečanje, gostje so zapravili nekaj lepih priložnosti, domačini pa so pretili iz protinapadov in enega od njih v 28. minuti tudi izkoristili. Krkaši so se v drugem polčasu popolnoma zaprli, zato smo spremljali enosmerni promet proti vratom Obradovića, ki je imel sicer nekaj manj dela kot v prvem polčasu.


Tekma se je začela v odprtem in živahnem ritmu, do prvega poizkusa pa so v 4. minuti tekme prišli Dolenjci, ko so krenili v nevaren protinapad in izigrali gostujočo obrambo, Marošević je sprožil iz 20 metrov, a se je z obrambo izkazal Džafić. Po poizkusu Novomeščanom so z dvema streloma poizkusili še Ljubljančani, najprej je Nikezić iz roba kazenskega prostora meril mimo vrat, iz razdalje pa ni bil uspešen niti Šporar. Do prvega strela v okvir vrat so gostje prišli v 10. minuti obračuna, ko je Omladič izvajal kot, Anđelković pa je z glavo iz dobrega metra nastreljal domačega vratarja Obradovića. Pobudo so po kmalu po začetku prevzeli Ljubljančani, ki so si naslednjo priložnost pripravili v 13. minuti, ko so je domača obramba predložek Jovića izbila na nogo Omladiča, ki pa je iz roba kazenskega prostora meril mimo gola. V 21. minuti priložnosti na obeh straneh, najprej so domači krenili v protinapad, ki pa so ga prekinili sodniki, saj naj bi se Marošević znašel v prepovedanem položaju. Na nasprotni strani pa so gostje zapravili novo lepo priložnost. Jović je prodrl po desni in poslal predložek pred vrata Krke, kjer se najbolje znašel Nikezić, a je črnogorski napadalec žogo poslal mimo gola. Minuto kasneje je s projektilom zagrozil Marošević, a je močan strel zletel nad golom Džafića. V 28. minuti pa so domači povedli, Ranić je poslal dolgo žogo v prostor, Delamea Mlinar je slabo ocenil let žoge, kar je izkoristil Ihbeisheh, ki se je znašel sam pred Džafićem in ga brez težav tudi premagal. Nato so znova udarili Ljubljančani. Najprej se je po odličnem strelu Baskere z novo obrambo izkazal Obradović, po kotu pa je domači čuvaj mreže preprečil še veselje Anđelkoviću. Pritisk Olimpije ni ponehal, saj so zmajčki v 36. minuti znova dvakrat zapretili, najprej je neuspešno streljal Nikezić, po poizkusu Jovića pa je za novo veselje domačih gledalcev poskrbel odlični Obradović, ki je bil proti nekdanjemu klubu znova močno motiviran. V 40. minuti so Krkaši zopet krenili v nevaren protinapad, Novosel je imel priložnost za povišanje vodstva, a meril preko vrat. V prvem polčasu smo tako videli kar nekaj lepih poizkusov na obeh straneh, boljše volje pa so na odmor odšli domači, ki so vodili po zadetku Ihbeisheha.

Tudi drugi polčas so, pričakovano, z ofenzivo odprli Ljubljančani, najprej je mimo vrat meril Ivelja, v 54. minuti pa je Šporar, ki si je izmenjal dvojno podajo z Omladičem, prišel do strela iz desne strani, vendar meril preko vrat Krke. Pet minut kasneje je Obradovića s poskusom iz razdalje ogrel še Omladić, ki se je sicer na desni strani lepo otresel svojega čuvaja. V 63. minuti je sposobnosti Obradovića z močnim strelom preizkusil še Kamerunec Eteme, vendar tudi on ni zmogel premagati hrvaškega vratarja, ki je žogo odbil v kot. Novomeška vrata sta v nadaljevanju obračuna zgrešila tudi Šporar in Omladič, v 78. minuti pa je z novo bombo še drugič v nekaj minutah poizkusil Eteme, Obradović pa je žogo tudi v drugo izbil mimo domačega gola. Kamerunski vezist ni obupal, saj je v 81. minuti po podaji Jovića iz 10 metrov sprožil preko vrat. Krkaši so v drugem polčasu pred svoja vrata postavili pravi avtobus, saj je na sredini igrišča na protinapade čakal le Marošević, vsi ostali nogometaši pa so krčevito branili prednost zadetka in vzdržali do zadnjega piska sodnika Vinčića. Bešić, ki v Novem mestu igra kot posojeni nogometaš Olimpije, pa je imel v sodnikovem podaljšku še zadnjo priložnost na tekmi, ki pa je ni izkoristil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…