Na prvoligaške zelenice so se vrnili tudi nogometaši Krškega in Gorica. Gledalce v posavski prestolnici je s priložnostmi navdušil predvsem prvi polčas, kljub temu pa je s pravo dramo postregla končnica dvoboja. Po 82. minuti in izenačujočem zadetku Ibrahima Mensaha so gostje dve minuti pred koncem tekme zadeli še drugič in se po prvencu Roka Grudina veselili pomembne zmage.


Uvodne minute dvoboja niso ponudile visokega tempa, kljub temu pa so gledalci že hitro dočakali prva udarca. V peti minuti je po udarcu Kapića dobro posredoval Zalokar, tri minute zatem pa je po gostujoči napaki do strela prišel novinec Gatarić, a je jeseni še nogometaš Brežic zgrešil okvir goriškega gola. V uvodu 17. minute se je s strelom predstavil še drugi novinec v začetni enajsterici Krškega. Mujan je po obotavljanju goriške obrambe prišel do žoge na vrhu kazenskega prostora, a je tudi Dalmatinec žogo poslal mimo gola. Je pa moral v 20. minuti posredovati Sorčan, ko je do strela prišel še tretji Hrvat v Petrovičevi enajsterici, a strel Dangubića Gorenjcu v golu Gorice ni povzročil preglavic.

Primorci so na tri akcije domačih odgovorili v 29. minuti, ko se je po podaji Filipovića za udarec odločil Žigon, a tudi on meril čez gol. V 35. minuti se je v obetavnem položaju znašel Burgič, ki pa se je, namesto za podajo osamljenemu Kapiću, odločil za strel z zahtevnega položaja, ki ga pa je blokiral Urbanč. Ko je že vse kazalo, da bosta tekmeca na odmor odšla z začetnim izidom, si je Zalokar v 42. minuti privoščil neumnost in, po tem ko je zapustil svoja vrata, na desni strani kazenskega prostora podrl Osujija. Najstrožjo kazen je z natančnim strelom v zgornji desni kot Zalokarja v vodstvo z 0:1 pretvoril Burgić, ki se je razveselil že osmega zadetka v sezoni, že petega po strelu z bele točke.

Začetne minute drugega polčasa so bile nekoliko skromnejše s priložnostmi. Goričani so prvič zapretili v 64. minuti, ko pa sinje-modri niso prišli do zaključnega poizkusa, saj je predložek Burgića končal v gol avtu. Dve minuti zatem, zgolj nekaj trenutkov po vstopu v igro, je dvakrat poizkušal Edafe. Nigerijec je prvič iztržil udarec s kota, po njem pa je poskus napadalca ukrotil Zalokar. Domači strateg Petrovič je v iskanju izenačujočega zadetka hitro posegel po vseh treh zamenjavah, v igro pa poslal tudi Ibrahima Mensaha in Martina Kramariča.

Po dolgem čakanju na novo priložnost sta bila prav Kramarič in Mensah osrednja akterja akcije v 82. minuti. Čeprav se je že zdelo, da je obetavna priložnost splavala po vodi, je Sorčan po obotavljanju in strelu Kramariča slabo streljal, akcijo pa je pozorno spremljal Mensah in okroglo usnje z bližine pospravil v domačo mrežo. Posavcem je izenačenje dalo dodatne energije, v 84. minuti je nevarno zapretil še Gatarić, ki pa je sprožil mimo leve vratnice. Izenačenju domačih je sledil nov zadetek gostov. Po podaji Kolenca je bil v 88. minuti pred golom Zalokarja najvišji Grudina, ki se je razveselil prvoligaškega prvenca in svojemu moštvu priigral pomembno zmago.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…