Domžalčani in Krčani so s pripravami na nadaljevanje sezone pričeli že minuli teden. Luka Elsner je svoje varovance prvič letos pozdravil v petek, Tomaž Petrovič je z misijo prvoligaški obstanek pričel že v sredinem popoldnevu. Ponedeljek bo za uvodni trening v letu 2016 izkoristila še preostala osmerica prvoligašev.


Največ oči bo uprtih v Ljubljano in Maribor. Vijolice bodo, kot smo že poročali, s pripravami pričele ob 10. uri dopoldne. V zdaj že nekaj let ustaljenem ritmu so se Mariborčani zbrali že dan pred uvodnim treningom, na tradicionalni skupni večerji, pred katero se je od soigralcev poslovil tudi Petar Stojanović, ki bo danes pričel priprave v majici z grbom zagrebškega Dinama. Z izjemo poškodovanega Abela Giglija so se večerji udeležili vsi, ki so predvideni za igranje v nadaljevanju sezone. Mariborski strateg Krunoslav Jurčić je ob Mateju Palčiču in Amarju Rahmanoviću pozdravil tudi mladega Žana Celarja, ki bo s člansko zasedbo odpotoval tudi v turško Antalyjo.

Morda še nekaj več pozornosti bo deležna Olimpija. Ljubljančani bodo dopoldne, še pred uvodnim treningom na zelenici ŽAK-a, ki je predviden za 13. uro, predstavili novega trenerja. Po zaključku jesenskega dela sezone odstavljenega Marijana Pušnika bo nasledil Marko Nikolić, ki je z ljubljanskim športnim direktorjem Rankom Stojićem sodeloval že pri beograjskem Radu. Srbski strateg bo v napadu pogrešal prvega strelca Andraža Šporarja, ki se je decembra za rekordno odškodnino preselil v švicarski Basel, včeraj pa je bilo tudi uradno potrjeno, da se je v turški Galatasaray vrnil tudi Lucas Ontivero. Nejasna naj bi bila tudi usoda Ezekiela Hentyja, zato pa se bo moštvu po daljši odsotnosti zaradi poškodbe gležnja pridružil Aljaž Krefl.

Eleke je odlično izkoristil ponujeno minutažo. (Foto: Aleš Cipot)
Blessing Eleke bo priprave pričel v športni opremi Gorice. (Foto: Aleš Cipot)

Popoldne bodo uvodni trening opravili tudi Goričani. Novogoriški strateg Miran Srebrnič bo svoje varovance zbral ob 15. uri, še pred tem bo Hari Arčon, predsednik kluba, moštvo gostil na družinski turistični kmetiji v Vitovljah. Priprave bo z goriškim moštvom pričel tudi Blessing Eleke, z dvanajstimi zadetki drugi strelec prvenstva, ki pa bi se lahko že tekom tedna preselil v Olimpijo. Ob poškodovanem Amelu Džuzdanoviću in Goranu Cvijanoviću, ki se je preselil v Kuvajt, bo Srebrnič na prvem treningu pogrešal tudi Miho Gregoriča, ki še ni povsem saniral poškodbe, zaradi katere je izpustil praktično celoten jesenski del sezone, tako naj bi se povratniku Janiju Curku in mlademu Leonu Mariniču, ki je pred dnevi z vodstvom kluba sklenil prvo profesionalno pogodbo, pridružilo še nekaj obetavnih mladincev.

Čeprav je Miran Vuk, prvi mož Zavrča, pozimi znova iskal novega stratega, bodo završki nogometaši v priprave krenili pod vodstvom Ivice Solomuna. Haložani bodo s prvim treningom pričeli ob 14. uri, znova pa se obeta kar nekaj kadrovskih sprememb. Klub je že zapustilo nekaj nogometašev, Vuk je za zdaj potrdil prihoda Luke Šalamuna, obetavnega napadalca Drave, in Eduarda Husinca, ki se je v preteklosti dokazoval pri madridskem Realu in Tottenhamu, nazadnje pa je igral za hrvaškega drugoligaša Lučko. Vsa potrebna dovoljenja je za nastop v nadaljevanju sezone dobil tudi nigerijski vezist Ovbokha Agboyi, na preizkušnji pa naj bi se v naslednjih dneh dokazovala najmanj peterica nogometašev – vsi seveda iz tujine.

Kdo vse bo Rieri iz Zavrča sledil v Koper? (Foto: Jure Banfi)
Kdo vse bo Albertu Rieri iz Zavrča sledil v Koper? (Foto: Jure Banfi)

Celjani, ki so se v zadnjem jesenskem krogu zavihteli vse do šestega mesta, bodo ponedeljek izkoristili za kar dva treninga, Iztok Kapušin pa jih v sedmih tednih načrtuje več kot šestdeset. Grofe so po zaključku jesenskega dela sezone zapustili Mihovil Klapan, Osman Ali, Ramon Soria in Ivan Hosman, kot zadnji pa se je v vrste Brava vrnil tudi mlajši od bratov Klemenčič – Marko. Za zdaj edini potrjeni novinec je Mario Brlečić, ki smo ga pred leti že spoznali v završkem dresu, že v tem tednu pa bi lahko Celjani predstavili še nekaj novih obrazov.

Najmanj znanega je vsaj za zdaj o pripravah Kopra, saj so kanarčki znova zaspali na področju odnosov z javnostjo, zato začetek priprav uradno ni bil niti potrjen. Vseeno naj bi koprski strateg Slavko Matić svoje varovance zbral dopoldne, ob 10. uri, na Bonifiki pa velja pričakovati precej novih obrazov. Med njimi naj bi Matić in športni direktor Petković pozdravila tudi nekaj takih, s katerimi sta sodelovala že v Halozah, Albertu Rieri in Zlatanu Muslimoviću se bo na Obali najverjetneje pridružil tudi Toni Datković. Že kmalu po začetku priprav bodo Koprčani gostovali v Medulinu, kjer bo med 14. in 24. januarjem potekal mednarodni turnir Arena Cup.

Vsaj za zdaj pa kadrovskih sprememb ni doživelo moštvo velenjskega Rudarja, ki bo v nadaljevanje sezone krenilo z devetega mesta ligaške razpredelnice. Knapi bodo v želji, da si spomladi zagotovijo obstanek med prvoligaši, za nekaj dni odpotovali tudi v hrvaško Istro, moštvo trenerja Jerneja Javornika pa se bo pomerilo tudi z Rijeko in beograjskim Partizanom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…