Ante Šimundža je pričakovano novi trener vijoličastih. Mariborčan, ki je pred dvema dnevoma dopolnil 42 let, se je v Ljudski vrt vrnil že četrtič. Najprej je v Ljudskem vrtu tri epizode odigral v vlogi nogometaša, med leti 2008 in 2011 je bil pomočnik Darka Milaniča, tokrat pa se vrača v vlogi glavnega trenerja. Nekdanji napadalec je v mariborskem dresu zbral 296 nastopov, kar ga uvršča na šesto mesto večne lestvice po številu nastopov, nasprotnikom pa je v vijoličastem dresu zabil 103 gole, s čimer je uvrščen na peto mesto najboljših strelcev v skoraj 53 letni zgodovini kluba.


Na današnji novinarski konferenci je uvodoma spregovoril športni direktor Zlatko Zahovič: “Tokrat ni treba veliko govoriti ob predstavitvi. Ante je že kot igralec zaznamoval največji uspeh NK Maribor z uvrstitvijo v Ligo prvakov in sodeloval pri novem projektu kot pomočnik trenerja. Pozna vse podrobnosti, ustroj, miselnost kluba. Pripadnost klubu pa pri nas, Mariborčanih, nikdar ni bila vprašljiva. Želim mu veliko sreče, ki je na tej poti več kot potrebna. Sem pa prepričan, da bo Ante s svojo ambicijo in vnemo dal Mariboru tisto, kar v tem trenutku potrebuje. Ante je bil naš edini izbor, drugega kandidata ni bilo. Prišel je ob pravem času.”

“Najprej zahvala športnemu direktorju in vsem v klubu za dobrodošlico. Moja ambicioznost je združljiva s klubsko, NK Maribor zanima le lov na največje uspehe. Glede dela, sodelovanja, pripadnosti bomo naredili vse, kar je v naši moči, da dvignemo klub do najvišje točke, kar je mogoče. Kaj to pomeni, do kod lahko pridemo, bo pokazal proces dela in čas. Do sebe sem izredno zahteven, enako bo tudi do ekipe. 24 ur dnevno bom posvečen vlogi trenerja NK Maribor, 24 ur dnevno bodo igralci v službi NK Maribor. Pri tem bom zahteval maksimalen red in disciplino,” je ob predstavitvi dejal Šimundža, ki je še včeraj vodil kidričevski Aluminij, s katerim je v okviru osmega kroga 2. SNL remiziral v Šmartnem ob Paki. Šimundža je sicer v preteklosti dvakrat vodil še soboško Muro, ji lani zagotovil dodatne kvalifikacije, leto poprej pa igranje v Evropi, vmes pa je bil še trener propadlega graškega GAK-a.

Šimundža bo moral hitro zavihati rokave, saj ga že v četrtek čaka prva preizkušnja. Vijoličasti namreč odhajajo na gostovanje na zahod Anglije, kjer se bodo v evropski ligi udarili s članom Championshipa Wiganom, ki je v prvem krogu brez zadetkov remiziral z belgijskim Zultejem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…