Z današnjo tekmo na Bonifiki se v ospredje vrača prvoligaško dogajanje, ki bo do konca maja ponudilo še enajst krogov. Vodilni Maribor, ki ga tako kot Domžale in Olimpijo do sredine aprila čaka oster ritem preizkušenj, bo jutri pričakal Radomlje, ki se glede na tempo zbiranja prvoligaških točk počasi že poslavljajo od prvoligaških zelenic.


Mariborčani so dobili vse tri jesenske dvoboje, saj sta se tekmeca pomerila tudi v drugem krogu pokalnega tekmovanja, prav v pokalnem obračunu pa so se mlinarji dolgo upirali favoriziranemu tekmecu. Podobna je bila tudi zgodba v prvi ligaški tekmi z Mariborom, saj so Štajerci mrežo nasprotnika napolnili šele z igralcem več na igrišču. Tudi zaradi tega v domačem taboru v večerno tekmo vstopajo z mero previdnosti, saj bo Darko Milanič pri sestavi enajsterice pogrešal kar trojico spomladi standardnih članov zvezne vrste.

Marwan Kabha, ki je radomeljsko mrežo načel v pokalni tekmi, okreva po poškodbi zadnje stegenske mišice, Aleks Pihler je v štajerskem derbiju s Celjem prejel še četrti rumeni karton in bo moral soigralce spremljati s tribune, iz kombinacij za nastop pa je kot zadnji izpadel tudi Damjan Bohar, saj je Prekmurca v posteljo položila bolezen. Glede na status Sintayehuja Sallalicha, ki po nekaterih informacijah ne želi podaljšati pogodbe, bi tako ob Daretu Vršiču in Blažu Vrhovcu zaigrala Dino Hotić in mladi Sandi Ogrinec, ki je nase opozoril že med zimskimi pripravami, ob tem pa v prihajajočem ostrem ritmu ne gre pozabiti niti na vsestranskega Aleša Mertlja.

Ob tem po težavah z ahilovo tetivo še vedno ni okreval Denis Šme, prvi strelec lige Luka Zahović pa v minulem tednu nekaj dni ni treniral zaradi bolezni. Kljub kadrovskim težavam pa bi bilo veliko presenečenje, če tri točke ne bi ostale v Ljudskem vrtu. V primeru domačega slavja bi bila zmaga nekaj posebnega, saj bi šlo za jubilejno 500. v prvoligaški zgodovini mariborskega kluba. Ob tem vijoličasti lovijo še eno okroglo številko, saj so v slovenskem prvenstvu na domači zelenici nasprotnika ugnali že 298-krat.

“Opozoril bi, da nam je prva preizkušnja v tem nizu izredno pomembna. Jasno je, da komaj čakamo, da se tekmovanje spet začne. Ne glede na precejšnjo točkovno razliko nam misli ne bodo uhajale k naslednjim tekmam. Čeprav smo prvi, tekmeci pa zadnji, moramo imeti pravilen pristop,” pred dvobojem z zadnjo ekipo lige opozarja Darko Milanič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…