Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finski prvak HJK je bil tudi v drugo uspešnješi od vijoličastih in si je že priigral evropsko jesen. Štajerci bodo popravni izpit imeli proti romunskemu prvaku Cluju.

Tudi na povratnem obračunu v Helsinkih je slavje Fincev bilo zasluženo. Večino srečanja so prepustili pobudo nasprotniku, toda mariborski napadalci so ponovno bili v zaključkih premalo učinkoviti. Ko so si sploh priigrali kakšno priložnost proti dobro stoječim domačinom. Po prvem polčasu, v njem sta po enkrat nevarneje zapretila Jan Repas in Ivan Brnić, toda zgrešila cilj, je na semaforju pisal začetni izid 0:0. Gostujoča mreža se je v zaključku prvega dela sicer zatresla, toda zaradi prekrška v napadu zadetek Malika Abubakarija ni bil priznan.

Podobno kot pred tednom dni v Ljudskem vrtu, je HJK tudi danes povedel na začetku drugega dela. V 54. minuti je zadnji žebelj v krsto Maribora neusmiljeno zabil Santeri Hostikka in hitro odločil potnika v naslednji kvalifikacijski krog. V nadaljevanju so se Finci precej sprostili in Mariborčani so imeli več prostora v napadu ter tudi nekaj priložnosti. Le štiri minute po prejetem zadetku si je na robu kazenskega prostora strel izboril Roko Baturina, močno meril po tleh, toda Conor Hazard se je izkazal z imenitno obrambo. Do konca srečanja so domačini zadovoljni čakali na zadnji sodnikov žvižg, slovenski prvaki pa neuspešno iskali časten zadetek, ki ga niso doživeli.

Maribor z evropsko sezono še ni zaključil, saj bo vozovnico za evropsko jesen lovil v zadnjem kvalifikacijskem krogu za uvrstitev v konferenčno ligo. Brez porumenelih Nemanje Mitrovića in Jana Repasa bo čez teden dni nasprotnik Štajercev romunski prvak Cluj.

HJK – Maribor 1:0 (0:0)
Hostikka (54′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…