Po dveh mesecih in pol tekmovalnega premora se v soboto in nedeljo nadaljuje državno prvenstvo. Klubi so že pričeli z zaključnimi pripravami na uvodne pomladanske preizkušnje, ki pa jih bo zaradi prepovedi igranja izpustila peterica nogometašev, najbolj oslabljeni bodo Ljubljančani.


Novi ljubljanski strateg Marko Nikolić bo ob uradnem debiju na klopi Olimpije pogrešal dva obrambna aduta, saj morata Denis Klinar in Dejan Kelhar zaradi štirih rumenih kartonov odslužiti kazen prepovedi igranja. Obračun s Koprom bi moral izpustiti tudi mladi Mario Jurčević, ki pa so ga zmaji medtem že poslali na novo kaljenje v drugoligaške Radomlje. V obračunu s Koprom pa bodo morali biti v pričakovanju večnega derbija z Mariborom pazljivi trije nosilci igre, Ricardo Alves, Matic Fink in Rok Kronaveter bi v primeru rumenega opozorila izpustili gostovanje v Ljudskem vrtu. S podobnimi tegobami se v taboru Maribora soočajo Gregor Bajde, Marwan Kabha, Jean Philippe Mendy, Mitja Viler in Dare Vršič.

Zaradi štirih rumenih kartonov bo počival tudi vezist velenjskega Rudarja Leon Črnčič, še precej dlje pa bosta svoje soigralce s tribun spremljala Žiga Kous in David Poljanec. Člana Celja oziroma Krškega bosta zaradi izključitev v zaključku jesenkega dela sezone izpustila uvodne tri pomladanske tekme.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…