Včerajšnji obračun Domžal in Maribora je postregel predvsem s taktično predstavo obeh nasprotnikov. Obe ekipi sta se na igrišču postavili precej konzervativno in z namenom, da tekmecu z lastno napako ne ponudita zadetka. Eden najvidnejših v vijoličasti opravi je bil Petar Stojanović, ki ga že danes čaka uvodni trening s člansko reprezentanco.


“Lahko smo zadovoljni s točko, čeprav smo v Domžale prišli po tri. Sami se nahajamo na prvem mestu, Domžalčani so v situaciji, ko nas lovijo, zato smo lahko zadovoljni. Imeli smo nekaj priložnosti predvsem po bočnih položajih in s predložki, a nič kaj preveč konkretnega. Nasprotnik je bil dobro postavljen, sami smo bili v napadu sicer nekoliko nevarnejši, a si nismo ustvarili pametne priložnosti za zadetek,” je srečanje nekaj minut po zadnjem žvižgu sodnika Skomine ocenil najmlajši mož na igrišču. Stojanović je moral po borbenem začetku tekme v nadaljevanju kar malce paziti, saj ga je Skomina zaradi ugovarjanja že v 11. minuti opomnil z rumenim kartonom, zaradi česar se je na svojega varovanca pošteno razhudil tudi trener Šimundža: “Opozoril me je, sam ne bi smel tako reagirati. Ampak tistega prekrška ni bilo, zato sem tudi malce izgubil živce in prejel rumeni karton. Tega v bodoče ne bom počel, ampak takšen pač sem, na tekmi sem napet in se borim za vsako žogo.”

S Trajkovskim sta bila številne boje. (Foto: Lado Vavpetič)
S Trajkovskim sta bila številne boje. (Foto: Lado Vavpetič)

“Ne oziroma se le na Domžale. Gremo iz tekme v tekmo, trenutno smo na prvem mestu in mislim, da se lahko Domžalčani bolj obremenjujejo z nami. Če bomo tako delali tudi v prihodnje, lahko ohranimo vrh lestvice,” je nadaljeval mladi Ljubljančan v vijoličastem, ki je ob stranski črti domžalske zelenici bil trde boje z dvema nekdanjima soigralcema. Matic Črnic in predvsem Dejan Trajkovski sta Stojanoviću povzročala precej dela, trojica je posegla tudi po nekaj prekrških, a je Petar po tekmi priznal, da zamer ni, izven igrišč se prijateljstvo nadaljuje: “Res je, poznamo se iz treningov, za vse tri je bilo isto. Tako kot v preteklosti na treningih, smo tudi danes na tekmi pokazali trde duele. Po tekmi zamer ni, ostajamo prijatelji, vendar tega na igrišču ne bomo pokazali.”

Stojanović se je danes že pridružil članski izbrani vrsti, ki jo v petek čaka kvalifikacijski obračun s San Marinom, tri dni kasneje pa še gostovanje v Katarju. “Že takoj naslednji dan imamo že zbor, časa za regeneracijo ravno ne bo. Potrebno bo potrpeti in se dokazati,” je včeraj po tekmi priznal najmlajši debitant v članski izbrani vrsti, ki upa, da mu bo selektor Katanec namenil nekaj minut za dokazovanje: “Tiho sem pričakoval. Sam trdo delam in se s tem hočem pokazati selektorju. Za sedaj se mi je to obrestovalo, zato sem z vpoklicem res zadovoljen. Z minutami pa se ne obremenjujem, to bo selektorjeva odločitev, vseeno pa upam, da bo dobil nekaj minut za dokazovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…