Petar Stojanović je jeseni tudi na evropskih zelenicah dokazal, da vodstvo kluba z Zlatkom Zahovićem in trenerjem Antejem Šimundžo, ni ustrelilo v prazno, ko mu je poleti namenilo vlogo, ki jo je pred odhodom v belgijski Standard zasedal Martin Milec. Stojanović se je hitro znašel tudi v najostrejši konkurenci, svoj talent in znanje pa je dokazal tudi včeraj, ko se je dostojno kosal z nogometaši nemškega Schalkeja.


“Mislim, da razlogov za razočaranje ni. Res je, da po porazu ne moremo biti zadovoljni, a vemo, da smo v Ligi prvakov naredili veliko. Moramo jim čestitati, v drugem polčasu so bili boljši nasprotnik, mi pa v drugem polčasu v napadu nismo bili tako konkretni,” je po tekmi mirno priznal 19-letni bočni branilec, ki spomladi s soigralci ne bo okusil drugega zaporednega igranja v izločilnih bojih Evropske lige. A za razliko od minulih treh let, je Mariborčanom letos uspel korak naprej, po uvrstitvi v Ligo prvakov pa so tudi v najelitnejšem tekmovanju pustili dober vtis: “Vemo, da je Liga prvakov najmočnejše tekmovanje. Mislim, da smo se dobro kosali z vsemi nasprotniki, ki vselej igrajo na takšnem nivoju. Mi pa smo ta nivo izkusili šele tu, kaj takega v slovenskem prvenstvu ni. Mislim, da smo opravili neko vrhunsko delo.”

Nista ga ovirla niti zlomljen nos, niti zaščitna maska. (Foto: Jure Banfi)
Pri igri ga nista ovirala niti zlomljen nos, niti zaščitna maska. (Foto: Jure Banfi)

“Dihanje je nekoliko slabše, čakamo na dogovor z zdravniki in operacijo,” je o poškodbi nosu, kljub kateri je stisnil zobe in operacijo preložil na zimski premor, še dejal mladi Ljubljančan v vijoličastem, ki je tekmo zaradi poškodbe zadnje lože končal predčasno: “Začutil sem bolečino v zadnji loži, zato nisem želel preveč tvegati. Že v prvem polčasu sem čutil bolečino, do konca sem odigral po najboljših močeh, vendar je bila bolečina prehuda. Jutri me čaka pregled in videli bomo kakšno je stanje.”

Z odličnimi igrami mladi nogometaš ni preprečila zgolj Srečka Katanca, ki mu je pred tedni namenil tudi debi v reprezentančnem dresu, klub na svoj naslov v povezavi s Stojanovićem dobiva vse več povpraševanja, a se nogometaš s tem ne obremenjuje, po 35 tekmah je v glavi mladega branilca le še zasluženi dopust: “S tem se ne obremenjujem. Sedaj grem na počitnice, da se spočijem in naberem energijo.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…