Maribor bo v nadaljevanje sezone krenil brez pomoči Petra Stojanovića. Dvajsetletni bočni branilec bo, kot smo že poročali, nogometno pot nadaljeval pri zagrebškem Dinamu, s katerim je v začetku tedna sklenil kar petletni dogovor. Stojanović se je danes poslovil od Ljudskega vrta in vijoličastih.


“Maribor zapuščam s težkim srcem. Tukaj sem bil od šestnajstega leta, doživel lepe, nepozabne trenutke. V kratkem času se je toliko zgodilo, osvajali smo naslove, igrali ligo prvakov. Ne skrivam, da mi bo Maribor vedno ostal v posebnem spominu,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Ljubljančan, ki je v članskem dresu Maribora v vseh tekmovanjih odigral 66 tekem. Novopečeni član modrih se je spomnil tudi na vse vrhuncev v vijoličastem dresu, ki si ga je prvič nadel že s šestnajstimi leti: “Vse se je odvilo z neverjetno hitrostjo. Še zdaj se spominjam prihoda, bil sem še kadet in potem že pri šestnajstih letih debitiral v članski konkurenci. Vse se je stopnjevalo, prišel sem do statusa rednega člana prve ekipe, igral mednarodne tekme, bil državni prvak, prišel v reprezentanco. Res fenomenalni občutki. Vedno sem se trudil po najboljših močeh, vsem v Mariboru pa se zahvaljujem, da sem dobil priložnost za tako uspešen nogometni razvoj.”

Stojanović je v nadaljevanju še dodal, da bo nekdanje soigralce spremljal tudi v prihodnje, konec maja pa bo v Ljudskem vrtu proslavil naslov državnega prvaka: “Spremljal bom vsako tekmo, tudi pripravljalne si bom ogledal, če bom imel čas, saj vem, da bodo v neposrednem spletnem prenosu (smeh). Dosedanjim soigralcem sporočam, da jih bom pogrešal. Naj gredo do konca in postanejo prvaki, navijači pa naj ostanejo tista spodbuda, ki so nam vedno bili in smo skupaj zmogli vse. Se vidimo 21. maja, na proslavi naslova.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…