Kratka in vse prej kot sladka, je bila epizoda Simona Rožmana na klopi Maribora, vseeno pa se je v klubu zgodilo kar precej kadrovskih sprememb. Iz kluba je odšlo kar 17 nogometašev, med njimi tudi branilec Špiro Peričić, ki je bil dve sezoni redni član prve enajsterice petnajstkratnih slovenskih prvakov.


V obširnem intervjuju za Ekipo je predstavil svoje mnenje o nedavno odpuščenem strategu iz Celja, zagotovo pa mu njegove trenerske metode niso pri srcu. Med drugim je o Rožmanovih metodah povedal celo tole: “Od prvega dne, ko je prišel v Maribor, se z menoj ni pogovarjal, ni mi namenil niti besede, dokler nisem jaz zaprosil za pogovor z njim, ker nisem igral,” je svoje nezadovoljstvo izrazil 27-letni branilec.

Še bolj bizarno pa se sliši zgodba o suspenzu, ki ga je ob koncu sezone prejel skupaj z nekaterimi tedanjimi soigralci: “Odločil sem se trenirati še več in še močneje, ker nisem igral tekem, zato sem na prost dan, dan po tekmi, na kateri nisem igral, prišel na stadion in treniral. Nisem “nabijal” žoge, kot je to potem dejal gospod Rožman. Naslednji dan sem prišel na trening in športni direktor Šuler me je poklical v pisarno ter mi sporočil, da sem do nadaljnjega suspendiran zaradi nediscipline, ker sem treniral na prosti dan. Dodal je, da je to trenerjeva odločitev. Vprašal sem Šulerja, ali mi trener lahko to sporoči iz oči v oči, vendar mi je Šuler rekel, da trener z mano noče govoriti.”

Ni bilo to uspešno obdobje na klopi vijolic za Simona Rožmana, sodeč po besedah Peričića, pa je manjkalo tudi kemije v slačilnici in je bil odstop edina logična rešitev. Maribor za Rožmana naslednika sicer še ni našel, pričakovati pa je, da bo odločitev sprejeta v kratkem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…