Zavrčani so pod mariborskim Pohorjem odigrali predzadnjo pripravljalno srečanje pred pričetkom sezone. Nasprotnik moštva iz obrobja Haloz je bil serijski prvak Srbije, Partizan. Črno-beli, ki so sicer zaigrali v kombinirani zasedbi, saj jih zvečer ob 18. uri v avstrijskem Volkermarktu čaka še srečanje z ukrajinskim Metalistom. Tudi Zavrčani pa so tekmo odigrali v kombinirani zasedbi, manjkala pa sta prvi vratar Gregor Fink in prvo ime drugoligaškega prvaka Jože Benko.


Zavrčani so dobro odprli srečanje, saj so v prvih dvajsetih minutah, kljub razliki v kvaliteti, žogo držali v svoji posesti, a si priložnosti niso priigrali. Do prve priložnosti pa so sicer prišli Srbi, ko je po kotu z glavo poizkusil Ivković, a je bil vratar Zavrčanov Bešenić na pravem mestu. Partizan si je eno lepših priložnosti pripravil v 29. minuti, po predložku iz desne strani je povratnik v črno-beli dres Gulan zadel okvir vrat, Pantić pa je iz bližine žogo poslal preko gola. Črno-beli zapravljene priložnosti niso dolgo obžalovali, saj so le nekaj sekund kasneje po napaki vratarja Bešenića povedli, žogo je prestregel Knežević, podal do Ščepovića, ki jo je rutinirano pospravil v mrežo. Zavrčani si v prvem polčasu niso priigrali resnejših priložnosti, velja omeniti poizkusa Dugolina iz 20 metrov in Aleša Čeha, ki je streljal iz obrata.

V 53. minuti je Trenevski zamenjal osem nogometašev, od igralcev v polju sta na igrišču nadaljevala Kelenc in Kurbus. Po zamenjavah so Zavrčani zaigrali pogumneje in agresivneje, kljub vsemu pa so si kar nekaj priložnosti pripravili Beograjčani, med najbolj dejavnimi sta bila Trujić in Pantić, ki sta kar nekajkrat merila proti golu Zavrča, vendar vselej neuspešno. Zavrč si je prvo priložnost v drugem polčasu pripravil v 67. minute tekme, ko je Fuček iz dobrih 25 metrov močno sprožil, a se je z lepo obrambo izkazal vratar črno-belih Petrović in žogo izbil v kot.  Po kotu Zavrča so do žoge prišli Partizanovci in preko 17-letnega Pantića izvedli hiter protinapad, ta je žogo hitro spravil preko igrišča in z lepo podajo zaposlil Petrović, ki je s strelom v daljši kot matiral vratarja Bešenića. Zavrčani so si do konca tekme pripravili še tri priložnosti, najprej je Kelenc po podaji Matjašeca streljal preko gola, nato pa je dvakrat poizkusil še Fuček, najprej je iz 25 metrov streljal naravnost v vratarja Živkovića, nekaj sekund pa je praktično iz mrtvega kota po strelu iz roba igrišča zadel stičišče vratnice in prečnika. Pri Zavrču se je predvsem v zaključku akcij poznala odsotnost edinega pravega napadalca Benka.

Trener Zavrča Viktor Trenevski po porazu ni kazal velike zaskrbljenosti: “Največ pozornosti smo namenili domačemu srečanju s Hajdukom, ki je bil za nas vrhunec priprav. Tekma s Partizanom, ki je igral tudi z nekaj prvotimci, nam je služila kot dober trening pred naporno sezono, zato sem se odločil priložnost ponuditi nogometašem, ki so na prejšnjih tekmah morda igrali malce manj. Glede na to, da smo tekmo pričeli že ob 11. uri, se je pri nogometaših poznala utrujenost, saj smo včeraj opravili težak trening, zato so nekatere napake razumljive.”

40-letni Makedonec, ki je na klop Zavrča sedel letos pozimi, je nekaj besed namenil še prvemu tekmecu v prvenstvu: “Maribor je najboljša ekipa v Sloveniji, druga dimenzija, zato pričakovanj ni. Z najboljšimi raje igramo že v uvodu prvenstva. Fizično smo na primernem nivoju, zato bomo pred začetkom prvenstva delali predvsem na psihični pripravi nogometašev na težko gostovanje v Ljudskem vrtu.”

PARTIZAN 2:0  ZAVRČ
Strelci: Šćepović 30, Petrović 69

Partizan: Ni. Petrović, M. Živković, Ne. Petrović, Ivković, Stanković, Gulan, Brašanac, Pantić, Knežević, Babić, S. Šćepović. Igrali so še: Živković, Pauljević, Martinović, A. Živković, Trujić, Mitrović. Trener: Vuk Rašović.
Zavrč: Bešenić, Kouter, Kurbos, Murko, Kokol,Kuserbajn, A. Čeh, Dugolin, Sreš, Kelenc, Buzeti. Igrali so še: Kovačić, Sambolec, Roškar, Fuček, Brlečić, Golubar, Matjašič, Šafarić. Trener: Viktor Trenevski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…