Danes so v Primorskih novicah zapisali, da sta kluba Parma in Gorica že sklenila uraden dogovor medsebojnega sodelovanja. Pogodba naj bi bila sklenjena za štiri leta, proračun ekipe Gorice pa naj bi se gibal med milijon in poldrugim milijonom evrov. V ta proračun je vključen tudi dolg Gorice, ki naj bi znašal približno tristo tisoč evrov. Igralci Gorice naj bi že prejeli tri zaostale plače, izplačilo dveh zaostalih plač pa se pričakuje v prihodnjih dneh. Trener naj bi postal bivši italijanski reprezentant Luigi Apolloni, pomočnik pa bi naj bil dosedanji trener Miran Srebrnič.


Luigi Apolloni je v svoji karieri igral za Lodigiani, Pistorese, Parmo in Verono. Za Parmo je igral od leta 1987 do leta 2000. Za italijansko reprezentanco je odigral 15 mednarodnih srečanj med letoma 1994 in 1996. Kot trener pa je vodil tri ekipe in sicer Modeno, Grosseto ter Gubbio. Omeniti velja, da naj bi zdajšnji pomočnik trenerja Debenjak postal novi trener Brd, ki naj bi imeli željo nastopiti v 2. SNL. V začetku avgusta bo Parma prišla tudi v Gorico in odigrala prijateljsko tekmo z domačini. V upravnem odboru Gorice naj bi sedela dva Italijana in verjetno Virtovec in Uršič.

Vsi ljubitelji slovenskega nogometa upamo in želimo vse najboljše Gorici v nadaljnjem razvoju, si pa obenem želimo, da novi investitor ne bo vsilil v prvi plan preveč svojih nogometašev, saj ima Gorica odlično nogometno šolo. Naj spomnimo, da je članska ekipa v nogometno orbito izstrelila kar nekaj reprezentantov, med drugim Mirana Burgiča, Tima Matavža, Sandi Arčona in tudi reprezentante Bojana Jokiča, Marko Šulerja in Valterja Birso, ki sicer niso vsi zrasli v goriški šoli, a so se prvič resneje dokazali prav v dresu plavih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…