Se lahko Koper v končnici letošnjega prvenstva še vključi v boj za mesta, ki peljejo v Evropo? Čeprav se koprski prvoligaš bori za pridobitev prvoligaške licence, so se kozlički z včerajšnjo zmago v Radomljah četrti Gorici, ki danes gosti Rudar, približali na vsega dve točki razlike.


Sandi Križman, Matej Pučko, Ruben Belima in Theofanis Tzandaris so Primorcem priigrali še eno visoko zmago, s katero so Koprčani še nadgradili slavje v obračunu z Domžalami. Gostujoči strateg Igor Pamić kljub temu ni bil povsem navdušen: “Trener bi moral biti zadovoljen po zmagi s 4:0, a ob polčasu z nekaterimi stvarmi res nisem bil zadovoljen. Radomljam smo dovolili preveč udarcev in situacij za zadetek. V tem segmentu ne morem biti zadovoljen. A tekma je bila zahtevna, pričakovalo se je, da bomo tekmo zagotovo dobili, a nikoli ni lahko. Teren je bil zahteven, trava dokaj visoka, zato je bilo težko igrati. V vsakem primeru pa sem mnenja, da je naša zmaga zaslužena.”

Pamić se je tako vsaj približno strinjal z radomeljskim trenerjem Adnanom Zildžovićem, ki je bil mnenja, da je bilo njegovo moštvo na terenu najmanj enakovredno Kopru, ob tem pa je razkril, da mlinarji v zaključku sezone že oblikujejo moštvo za prihajajočo sezono: “V klubu smo se načrtno odločili, da bomo zadnje štiri tekme sezone odigrali z igralci, na katere računamo v naslednji sezoni, v drugi ligi. Danes se je morda poznala določena neuigranost, vendar smo si pripravili ogromno število priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Za vsako neizkoriščeno smo bili kaznovani, odločila je individualna kakovost Koprčanov. Narekovali smo ritem, v polju smo bili vsaj enakovredni, manjkali pa so zadetki.”

Radomljani bodo že v torek gostovali v Krškem, Koper pa dve uri po dvoboju v posavski prestolnici na Bonifiki pričakuje Olimpijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…