Koprčani so s sredinim pokalnim slavjem rešili slabo sezono v državnem prvenstvu, v katerem dva kroga pred koncem tekmovanja zasedajo šele sedmo mesto. Kljub temu bodo kanarčki poleti eni od štirih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih.


Primorci se v zgornji dom ligaške razpredelnice ne morejo več prebiti, kvečjemu lahko sezono končajo na šestem mestu, idealno priložnost za približanje Velenjčanom bodo imeli že jutri, ko na Bonifiki gostuje prav Rudar. “Želim si, da bi prvenstvo zaključili na lep način, zato bom od fantov zahteval resen pristop in obraz, kakršnega so pokazali v sredinem pokalnem obračunu. Čakata nas še dve srečanji in zahtevam, da ju igralci odigrajo pošteno,” je za klubsko spletno stran dejal koprski strateg Rodolfo Vanoli. Slednji bo imel jutri precej težav s sestavo ekipe. Matej Palčič je zaradi izključitve ob koncu finalnega obračuna s Celjani že končal z letošnjo sezono, saj mu Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika NZS, ob upoštevanju predkaznovanosti, izključen je bil v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije, namenil dve tekmi prepovedi igranja, zaradi česar bo mladi Škofjot izpustil tudi gostovanje v Ljudskem vrtu. Pokalni obračun je olajšal tudi koprsko blagajno, saj bo moralo vodstvo kluba zaradi osmih rumenih in rdečega kartona plačati 540 evrov.

Ob izostanku Palčiča ima 52-letni Italijan še nekaj težav s sestavo enajsterice, saj zaradi poškodb tudi tokrat ne bodo na voljo Ante Tomić, Leo Štulac, Sead Hadžibulić in Nenad Srečković, nejasna pa je tudi usoda Vasje Simčiča, Denisa Šmeja, Ivice Guberca in Denisa Halilovića, ki so v sredo stisnili zobe in finale odigrali ne v najboljšem fizičnem stanju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…