Mariborčani so že v sami sklepni pripravi na današnji obračun z nikozijskim APOEL-om. Srečanja, ki se bo pričelo ob 19. uri po slovenskem času, tudi tokrat ne bo možno spremljati na kateri izmed slovenskih televizij, se pa vodstvo kluba pogovarja s ciprskim prvakom, da bi izpeljali vsaj prenos na spletni strani kluba. Včeraj zgodaj popoldne se je sicer moštvu z enodnevno zamudo priključil še trener Ante Čačić, ki je zvečer najprej odgovarjal na vprašanja zbranih novinarjev, nato pa s svojimi varovanci opravil še uradni trening pred nocojšnjim obračunom, na katerem bo pravico delil Ukrajinec Sergej Boiko.


Ante Čačić je v uvodu novinarske konference spregovoril o nasprotniku, ki mu je prepustil vlogo favorita, a je še v istem dihu poudaril, da si tudi Mariborčani želijo napredovanja: “Ker imamo opravka z ekipo, ki ima višji rating v Evropi, lahko rečemo, da so gostitelji favoriti. Toda naše ambicije se ne končajo s tem, da smo udeleženci tretjega kroga. Želimo še korak naprej. Na tej poti nas čaka spoštljiv tekmec, ekipa, ki ima še vedno večino igralcev iz časov največjih uspehov v Ligi prvakov v svojih vrstah. So izkušeni, znajo igrati na rezultat in z veliko podporo navijačev bodo želeli priti do zmage. Naš namen pa je, da preložimo odločitev o skupnem zmagovalcu do tekme v Ljudskem vrtu. Ekipa je v dobrem stanju, vsi igralci so zdravi in pripravljeni za nastop, razen Mezge, ki je moral ostati doma. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo.”

“Vse, ki delujemo v športu, veselijo trenutki, ko tekmo spremlja veliko navijačev. Ekipa Maribora je med nastopanjem v evropskih pokalih vajena polnih tribun, ozračje ne bo problem. Prej bo pomenilo dodaten motiv,” je na vprašanje domačih predstavnikov sedme sile o dobro napolnjenem stadionu GSP odgovoril hrvaški strateg na klopi vijoličastih. Organizatorji sicer pričakujejo med 15 in 20 tisoč glasnih navijačev.

59-letni trener pa je za konec povedal še nekaj o načrtih za nocojšnjo tekmo: “Zamisel je pripravljena, enajsterice pa ne bi vnaprej razkrival. Ne bomo se veliko razlikovali od podobe na prejšnjih tekmah. Zavedamo se pomena gola v gosteh, igrali bomo z željo po napadalni usmeritvi. Toda hkrati moramo onemogočiti domače napade, biti mirni, potrpežljivi in zelo previdni. Verjamem, da imamo igralce, ki lahko odgovorijo na vse zahteve. Tako kot vsaka ekipa ima Apoel določene prednosti, a tudi pomanjkljivosti. Skušali jih bomo izkoristiti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…